Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediye makine parkına kazandırılan cenaze nakil aracını tanıttı.
Başkan Demir'in girişimleriyle Sağlık Bakanlığı tarafından belediye hizmetlerinde kullanılmak uzere daha onceden ambulans olarak kullanılan ve eski model olması dolayısıyla kulanım dışına ayrılmış bir adet arac hibe edilmişti. Hibe edilen ambulans cenaze nakil aracına donuşturuldu.

Konuyla ilgili acıklama yapan Başkan Demir, 'Araclar konusunda cok sıkıntımız vardı cok şukur aştık. Cenaze nakil aracımız gecici gorevle Yalova'dan gelmişti Ardahan'ının cenaze aracı yoktu. Bu acıklamayı yapıyor ol maktanda hicaz duyuyorum ama 21'ci yuzyılda,81 vilayetten birisi olan Ardahan'da belediyenin cenaze aracı yoktu maalesef.
Biz goreve gelir gelmez temin ettik fakat biraz modeli eskiydi. Yalova'mızın secilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman, gecici gorevle bize bir arac vermişti gorevden alınması sonrasında yerine goreve gelen Mustafa Tutuk, gelir gelmez ilk icraatı bir yıllığına Ardahan Belediyesi'ne tahsis edilen cenaze arabasını geri istedi. Bizde bunun uzerine belediyemizin tamamı kendi envanterine kayıtlı cenaze nakil aracı kazandırdık. Onceden ambulans olan aracı Cenaze aracına oz kaynaklarımızla donuşturuldu. Bunu başarı olarak sunmuyorum utanc belgesi olarak sunuyorum.
Aracın belediyemize tahsis edilmesinde buyuk emeği gecen başta Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay'a ve Sağlık Bakanlığına cok teşekkur ediyorum. Ardahan İl Sağlık Mudurluğunde ıskartaya ayrılmış, kulanım dışına ayrılmış olan ambulanslardan bir tanesiydi. Aracı kendi kaynaklarımızla icini donatarak tam teşekkullu cenaze hizmet aracı olarak halkımızın hizmetine sunduk. Buradan tum Turkiye'deki ve Ardahan'daki hemşerilerime sesleniyorum bir tane arac yetmiyor bize, bazen koye ve il dışına cıkıyor bir tane daha edineceğiz belediyemizin olanakları yavaş, yavaş duzene giriyor. Ben Ardahan'ı cok seviyorum diyen hemşerilerimizden bu konuda destek bekliyoruz" dedi. - ARDAHAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı