Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalcın Topcu, "Kahramanlar, milletler icin istiklal ve istikbalin milli refleksleridir. Kahramanları olmayan milletler istiklalini de istikbalini de kaybetmeye mahkumdur" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalcın Topcu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 9 Aralık 2020'de aldığı kararla "milli kahraman" olarak ilan ettiği 1. Karabağ Savaşı Gazisi İbad Huseyinli'yi tebrik etti. Topcu, Aliyev'in bu kararının cok isabetli ve cok onemli bir karar olduğunu belirterek carpıcı acıklamalarda bulundu.
Yalcın Topcu, İbad Huseyinli'nin Azerbaycan'ın milli kahramanı olmakla birlikte aynı zamanda Turk ve İslam aleminin de kahramanı olduğunun altını cizerek, Karabağ'ın Ermenistan işgal ve soykırımına uğradığı donemde İbad Huseyinli'nin insanustu bir mucadele gostermiş olduğunu, bu kahramanlıklarından oturu de Azerbaycan'ın merhum lideri Haydar Aliyev tarafından "Azerbaycan Bayrak Nişanı" ile taltif edildiğini belirtti.
"Halkın gonlunde Milli Kahraman olduğuna şahidim"
İbad Huseyinli'nin kahramanlığının herkesce bilindiğini vurgulayan Yalcın Topcu, "İbad Huseyinli'nin, işgalci, bebek katili Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ve onun mihmandarı ASALA teror orgutu uyelerine karşı verdiği kahramanca mucadeleyi, başta anavatanı Azerbaycan ve Anadolu olmak uzere Turk-İslam dunyasındaki halkların kalbinde ve yureğinde 'Milli Kahraman' olduğuna şahidim, biliyorum" diye konuştu.
"Aliyev'in bu kararı cok onemli bir olaydır"
Topcu, Aliyev'in kararına ilişkin şunları kaydetti:
"İlham Aliyev'in İbad'ın sağlığında iken bu unvanı imzalayarak tescil etmiş olması cok onemli bir olaydır. Neden onemli olduğuna ise şu şekilde acıklık getireyim. İlham Aliyev, İbad'ın bu unvanını tescil ederek bir kere Azerbaycan gencliğine şunu soylemiştir. Vatan icin, millet icin, devlet icin, istiklal ve istikbalimiz icin hic bir şey duşunmeden, sağına soluna bakmadan duşman uzerine koşanları asla ve kat-a millette unutmayacak, devlette unutmayacaktır demiştir. Devletin unutmadığını da bu unvanı onayarak tescil etmiştir."
"Bu taltif genclerimizi cesaretlendirecek ve genclerimiz icin rol model olmasının onunu de acacaktır"
Topcu, Sn. Aliyev'in kararıyla ilgili kendisini bilgilendiren Azerbaycan Ankara Buyukelcisi Hazar İbrahim'e de teşekkur ederek, "Kardeşim Ibad'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 'Milli Kahraman' olarak taltif edildiğini gorunce dunyalar benim oldu. İbad zaten halkın gonlunde milli kahramandı. Bu karar Turk dunyasının bir evladı olarak beni de geleceğimiz acısından cok umutlandırdı cunku bu karar genclerimiz icin cok onemli bir taltif olmuş oldu. Bu taltif genclerimizi cesaretlendirecek ve genclerimiz icin rol model olmasının onunu de acacaktır. Kahramanlar, milletler icin istiklal ve istikbalin milli refleksleridir. Kahramanları olmayan milletler istiklalini de istikbalini de kaybetmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı