CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Bulgaristan Hak ve Ozgurlukler Hareketi'nin, video konferans yontemiyle gercekleştirilen 10'uncu Ulusal Kongresi'ne katılarak, "Tum demokratlar birleşmeli, insan odaklı bakış acısı tum dunyaya hakim olmalı" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, kongrede konuşma yapmaktan buyuk bir onur duyduğunu ifade ederek, Hak ve Ozgurlukler Hareketi'nin, farklı inancların, farklı kulturlerin ve farklı etnik kokenlerin siyasi temsilcilerini bir araya getiren Bulgaristan'ın 3'uncu buyuk siyasi partisi olduğunu vurguladı. Kılıcdaroğlu, "Bulgaristan vatandaşlarının tamamının hak ve ozgurlukleri icin yılmadan surdurduğunuz demokratik mucadelenizi yakından takip ediyorum. Bugun dunyada en cok ihtiyac duyduğumuz ozgurluk ve beraberliği, kongrenizin ana teması olarak secmenizi gunun koşullarına tam da uygun buluyor ve takdirle karşılıyorum. Bugun partinizin Bulgaristan Parlamentosu'nda ve Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu'nda temsil edilmesi demokrasiye ve aynı zamanda Turkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesine buyuk katkıda bulunuyor. Ulkemizde yaşayan ve aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı olan Turk kardeşlerimizin Bulgaristan secimlerinde, Bulgaristan'da ve Turkiye'de oy kullanmaları demokrasi adına guzel bir ornektir. Bu gelinen nokta gecmişte yaşanan totaliter rejim merkezli insan hakları ihlallerinden sonra insanlık ve demokrasi adına cok onemli bir gelişmedir" dedi.
'BOLGEDEKİ SOYDAŞLARIMIZ İLE DAYANIŞMA İCİNDE OLACAĞIZ'Kılıcdaroğlu, 8 Kasım 2017 tarihinde Strazburg'ta Avrupa Konseyi'ndeki demokrasi forumunda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Orada demiştim ki, 'Sosyalist enternasyonalin uyesi bir partinin genel başkanı olarak acıkca soyluyorum ki demokratik enternasyonale ihtiyacımız var. Dunyanın butun demokratları birleşsin.' Bu gunler, bu sozun anlamının belki daha da iyi anlaşılmasına vesile oldu. Evet; tum demokratlar birleşmeli. İnsan odaklı bakış acısı tum dunyaya hakim olmalı. Bu zor donemi atlattıktan sonra sağlıklı gunlerde sizlerle tekrar kucaklaşmayı umut ediyorum. Bu coğrafyada dunyaya gelen ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Ataturk'un kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olarak bu bolgedeki soydaşlarımızla dayanışma icinde olacağız. ve tum bolge ulkeleriyle iyi komşuluk ilişkilerini surdureceğiz. Tum dunya demokratlarının ozgurluk, birlik ve beraberlik icinde yaşama hedefleri etrafında birleşmelerini umuyorum" ifadelerini kullandı.