Amerika Birleşik Devletleri, 1960 ile 1970'li yıllar arasında Kaliforniya eyaletinde işlenen cinayetler nedeniyle pek cok vatandaşın korktuğu bir yer haline donuşmuştu. Cinayetler, 'Zodiac' takma isimli bir seri katil tarafından işleniyordu. Katil, aradan gecen yıllara rağmen hÂl yakalanabilmiş değil.
Zodiac imzasını taşıyan bu katilin San Francisco kenti ve cevresinde 37 kişiyi oldurduğu iddia ediliyordu. Ancak katil kendisini tamamen gizlemek yerine bunu deyim yerindeyse bir oyun haline cevirmişti. Katil, gazetelere Zodiac imzasıyla birlikte mektuplar gonderiyordu. Fakat bu mektuplar şifreliydi.
[h=2]Mektuplardaki şifreler cozuldu:[/h]

Zodiac'ın basına gonderdiği mektuplarda ne yazdığı bugune kadar şifreleme cozulemediğinden anlaşılamamıştı. Tam 51 yıldır gizemini koruyan bu mektuplardaki kodlar sonunda cozuldu. Mektuplardaki şifre, şifre cozucu olarak calışan David Oranchak tarafından acıklandı.
Virginia'da yaşayan David Oranchak, 2006 yılından bu yana Zodiac'ın basına gonderdiği mektuplardaki şifre uzerinde calışıyordu. Mektuplar, 340 sembolden oluşuyordu ve bu semboller uzun yıllar suren calışmanın ardından deşifre edildi. Katilin gonderdiği mektupta şu gibi ifadeler yer alıyordu:

"Umarım beni yakalamaya calışırken cok eğlenirsiniz."
"Gaz odasından korkmuyorum cunku beni daha erken cennete gonderecek. Cunku artık benim icin calışacak kadar kolem var."
Zodiac'ın bu sozlerinin altında yatan psikopatlığı daha net acıklayan ifadeler, 1960 yılında da ortaya cıkmıştı. Yine basına mektup gonderen katilin mektubundaki şifre cozulmuş ve ortaya "Oldurmeyi seviyorum cunku cok eğlenceli" ifadesi cıkmıştı. Zodiac, 37 cinayetle suclansa da sadece 7 kurbanla ilişkilendirilmişti. Bu kurbanların ikisiyse hayatta kalmıştı.