OSMANİYE'de, sokağa cıkma kısıtlamasında ekmek almak icin evinden cıkan vatandaş tarafından bulunan ve dişlerinin curuk olduğu ortaya cıkan yavru kedi, tedaviyle sağlığına kavuştu.
Gectğimiz hafta uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasında evinden ekmek almak icin cıkan Mehmet Ali Gokce, baygın haldeki yavru sokak kedisini buldu Gokce, kediyi evine goturup, Osmaniye Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanları icin kurmuş olduğu ihbar hattını aradı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) kediye sahip cıkarak, tedavisine başladı. Dişlerinin curuk olduğu belirlenen kedi, tedavi edildi.Mehmet Ali Gokce, "Yaralı yavru kediyi gordum. Duyarsız kalamadım. Biz insanlar olarak onların yaşam alanlarını gasbettik. En azından tedavileri ve beslenmelerine yardımcı olmalıyız. Hayvan Hakları Federasyonu'na ilgisi icin cok teşekkur ediyorum" dedi.Hayvan Hakları Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Lacinbala da "Kısıtlamada da besleme ve tedavi işlemlerini yine bisikletlerimizle surdurerek, doğaya daha az iz bırakmayı amaclıyoruz. Kedimizi hayvan taşıma romorku ile kliniğimize getirdik ve muayenesini yaptık. Sol molar dişler alt ve ust olmak uzere tamamen curumuş, son kalan diş kalıntısı da penset ile temizlerken cıktı. Yine sağ tarafta da bir cok sut dişinin curuduğunu fark ettik. Buradaki kaslar curumuş durumdaydı ve ağızdan gelen pis kokunun kaynağı buydu. Baygın olan 4 aylık dişi kedinin ağız icindeki nekroze dokuları tamamen temizledik ve ağız icin kullanılacak antibiyotik uyguladık. Uzun etkili ve derin kas ici olan iki farklı antibiyotik, mineral ve ağırı kesici uyguladığımız kedimizde işlemler esnasında ilac ve su yutmaması icin surekli olarak asprator kullandık. Operasyondan sonra gecici bir yuvaya teslim ettiğimiz kedimiz 3 saat sonra kendi başına sut icmeye ve koşmaya başladı" dedi.