Kocaeli Buyukşehir Belediyesi tarafından İzmit Guney Terminali yanında bulunan 17 bin 473 metrekarelik alana Cocuk Trafik Eğitim Parkı yapılmaya başlandı.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi, ornek bir projeyi daha hayata geciriyor. Bu kapsamda İzmit Guney Terminali yanında bulunan 17 bin 473 metrekarelik alana Cocuk Trafik Eğitim Parkı yapımına başlandı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri alanda kazı ve dolgu calışmaları yapıyor. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekare suruş parkuru7-12 yaş arası cocukların trafik eğitimi alabileceği şekilde planlandı.
Yapı Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılacak Cocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi ile cocuklarda trafik kulturunu erken yaşta oluşturmak amaclanıyor. Proje ile yaya gecitleri, sinyalize ve donel kavşaklar, bisiklet ve arac yolları, tren yolu gecitleri, trafik işaret ve levhaları yapılacak. Burada 7-12 yaş arası cocuklara eğitimler verilecek.
300 metrekarelik idari bina icerisinde cocukların teorik eğitim alabileceği derslik alanları bulunacak. İdari personel ofisleri, suruş parkurunda pratik eğitimde kullanılacak araclar icin depo ve diğer kullanım alanları da Cocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi'nde yer alıyor. - KOCAELİ