Kendine has hareketleriyle kısa surede sosyal medyada fenomen olmayı başaran ve takipci sayısı ile bir cok unlu siyasetci, sanatcı ve futbolcuyu geride bırakan 'Koksal Baba' lakaplı Koksal Bektaşoğlu hayali olan kırmızı kamyonete kavuştu. Bircok kesiminin sosyal medya uzerinden tanıdığı Trabzonlu 45 yaşındaki Koksal Bektaşoğlu namı diğer 'Koksal Baba'nın hayatı belgesele taşındı.
Sosyal medya fenomeni olma yolunda ilerlemesi 10 yıl once Trabzon'un Ortahisar ilcesi Comlekci mahallesinde 'Bidanem' isimli cay ocağında başlayan Koksal Baba, Turkiye'nin ve dunyanın bir cok yerinde takip ediliyor. 'Koksal Baba'nın her şeyiyle yakında ilgilenen ve bugunlerde sevilen bir isim olmasına destek olan Suleyman Kose'nin girişimleriyle Bektaşoğlu icin belgesel hazırlandı. Yonetmenliğini Koray Soğut'un yaptığı, Koksal Bektaşoğlu'nun hayatını konu alan kısa metrajlı belgesel film sosyal medyada kısa surede binlerce kişi tarafından izlendi. İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatan belgeselde Koksal Baba'nın can dostu Suleyman Kose, arkadaşı Richard, aşkı Ayşe ve hayali olan kırmızı kamyonete yer verildi.
Annesinin vefatından sonra babasının kırmızı kamyonetiyle dağ tepe dolaşan ve babasının da vefatıyla bir boşluğa duşen Koksal Baba, bu belgesel ile hayaline kavuştu. Babasından hatıra kalan kırmızı kamyonetin sorunlardan dolayı kardeşleri tarafından satılmasına uzulen Bektaşoğlu'nun hayalini gercekleştirmek icin kolları sıvayan Suleyman Kose, Koksal Baba'ya surpriz yaptı. Can dostu Suleyman Kose, onun en buyuk hayali olan kırmızı kamyoneti Koksal Baba'nın evinin onune getirdi. Kırmızı kamyoneti gorduğunde eve girerek, babasının ile annesinin fotoğrafını ve yıllardır sakladığı oyuncak kırmızı kamyoneti alan Koksal Baba, 'Ayşem' yazılı kamyonete binerek babasının ve annesinin fotoğrafını dikiz aynasına astı. Koksal Baba, kırmızı kamyonette en cok sevdiği şarkı olan Erkan Ocaklı'dan 'Ayşem' isimli şarkıyı acarak Suleyman Kose ile birlikte en buyuk hayalini gercekleştirmiş oldu.
Takipci sayısı 1 milyonu gecti
Sinirlendiğinde yumruklarını kullanan Koksal Baba'nın doğal davranışları herkesin beğenisini kazanıyor. 1 milyonu gecen takipci sayısında bir cok unlu yıldızı geride bırakan sosyal medya fenomeni Bektaşoğlu'nun can dostu Suleyman Kose belgesel filminde Koksal Baba'yı anlattı. Koksal Bektaşoğlu'nun 'Koksal baba' lakabının nasıl ortaya cıktığından kırmızı kamyonet hayaline kadar bircok detayı izleyenler ile paylaşan Kose, yaklaşık 10 yıldır Koksal Baba ile beraber olduklarını belirterek, "Comlekci mahallesindeki dukkanımın onunden geciyordu. Onunu kestim. 'Nereye gidiyorsun' dedim cevap vermedi. Dukkandan iceriye aldım. 'Niye boylesin' dedim. Bugunku gunune şukurler olsun o zamanlar hic konuşmuyordu. Ağzından laf alamazdık. Cay ister misin dedim yine bir şey demedi. Ayaklarını gosterdi. Ayakkabı mı istiyorsun dedim. Kafa salladı. Ayakkabı almaya gittiğimizde arkasında ışık yanan ayakkabıları secti. Mutlu oldu. Sonra dukkana gectiğimizde hafif hafif konuşmaya başladı. Koksal dedim ne var ne yok ne yapıyorsun dedim. Konuşmadı. Koksal ne oldu dedim. Masaya vurarak bana bundan sonra 'baba' diyeceksin dedi. Hareketleri, tavırları yeri bir geliyor bir araba alıyorsun ona cocuk gibi. Yeri geliyor bana bazı kelimeler soyluyor ben şaşırıyorum. En cok sevdiği şarkı Erkan Ocaklı'dan Ayşem şarkısı. Bu şarkıyı gunde 10 defa dinleriz" dedi.
"Onun aşkı da, Ayşe'si de, Fatma'sı da, dunyası da o kırmızı kamyonet"
En buyuk hayalinin Koksal Baba'nın kırmızı kamyoneti olduğunu dile getiren Suleyman Kose, "Annesi rahmetli olduktan sonra babasının kırmızı bir kamyoneti vardı. Babası şofor koltuğunda kendisini yanında yayla, koy her tarafı gezerdiler. Koksal babada bir hatırası var. Babası rahmetli olduktan sonra bu araba kimse kullanmadığı icin kardeşleri satmış durumunda kaldı. Bunu her zaman soyluyordu. Allah nasip ederse bir şekilde bu arabayı alacağız. Arkasına karpuzu yukleyeceğiz. Ben arabayı sureceğim Koksal baba 'karpuz var karpuz' diye bağıracak. Karpuz satacağız. Onun aşkı da, Ayşe'si de, Fatma'sı da, dunyası da o kırmızı kamyonet. Hastalığıyla ilgili doktorlar gittik. Kimse hastalığı ile ilgili telaffuz edipte kimse acık ve net şudur diyemedi. Bu gibi insanların 35-40 yaş arası yaşadığını soyledi. Ben bir anda duygulandım. Benim en buyuk hayalim ve Allah inşallah onu bana nasip eder olmeden kırmızı kamyoneti Koksal babanın evinin onune cekeceğim. Ondaki o mutluluğu yaşayacağım. Yaşamadan Allah bana olmeyi nasip etmesin. Koksal benim hem kardeşim, hem babam, hem ağabeyim kısacası herşeyim. Olene kadar Koksal baba icin elimden ne geliyorsa fazlasını yapmaya calışacağım" diye konuştu.
"Ayşe pastanede calışıyordu; 11. gun bizim yuzumuzden işten ayrıldı"
Cekilen videolarda Koksal Baba'nın yumruklarının hedefi olan 'Richard' lakaplı Necati Kekeş ise Koksal Baba'nın aşkı olan 'Ayşe' hikayesini anlattı. Kekeş, "Mahallede bir pastane vardı. Orada Ayşe diye bir kız calışıyordu. Borek yemeye gittiğimde Koksal da oradaydı. Kız Koksal ile beraber sohbet ediyordu. Koksal 'bu kız ne kadar guzel alacağım onu' dedim. Koksal orada kızdı. Kız orada 10 gun calıştı 11. gun bizim yuzumuzden işten ayrıldı. Koksal sonra gelip bana saldırdı. Koksal beni sever ama yan yana geldiğimiz zaman bana saldırır" ifadelerini kullandı.
Belgeselde yer verilen bir başka isim ise Comlekci mahallesindeki esnaflardan Ahmet Kıvanc oldu. En cok izlenilen videolara dukkanı ile ev sahipliği yapan Ahmet Kıvanc da, "Biz kendi aramızda gulerken o anlar Turkiye'nin bir anda gundemine oturdu. Videoları cekmeye devam ettik. Kameradan anlamayız doğal bir şekilde davrandık" şeklinde konuştu. - TRABZON