TUNCELİ'nin Ovacık ilcesinde gecimini hayvancılıkla sağlayan Umutcan Yarar (22), anneleri olen yavru kecilere isim verip, evinde biberonla besleyip buyuttu. Artık suruye karışan keciler isimleriyle cağrıldığında Yarar'ın yanına geliyor.Ovacık ilcesinde, kucukbaş hayvancılık yaparak gecimini sağlayan Umutcan Yarar'ın gecen yıl koyde baktığı kecilerden biri doğum yaptıktan 5 gun sonra olunce, oğlakları kent merkezindeki evine getirerek biberonla besleyen Yarar, her bir yavruya isim verdi. Buyuyup suruye katılan oğlaklar, artık isimleriyle cağrıldığında Yarar'ın yanına geliyor.
'TUM SEVGİ VE ŞEFKATİ ONDA HİSSETTİM'7 yaşından beri hayvancılıkla uğraştığını soyleyen Yarar, "Ovacık'ta hayvancılık yapmak cok zor. Ahırımız uzak yerde. Kış şartlarında ahıra gidip gelmekte zorluk cekiyoruz. Burada yaklaşık 6 ay kar var. Hayvanlarla surekli ilgilenmemiz gerekiyor. Hayvancılığı daha cok annesi oldukten sonra oğlakları biberonla besleyerek sevmeye başladım. Tum sevgi ve şefkati onda hissettim. 15 gun evde yanımda kaldıktan sonra hayvanların icine geri getirdim. Annesi oldukten sonra eve goturdum biberonla besledim. Hastalandı bir sure sonra iyileşti. Sonra ahıra getirdim. Hayvanların yanında yabancılık hissetmeye başladı. Buyudukce bana daha cok alışmaya başladı. Bende daha cok ilgi gostermeye başladım. Hayvanlara daha fazla bağlandım. İsimler verdim ellerimle besledim. Onlar elime alışınca diğer hayvanlarda ona ozenerek elime gelmeye başladı. Hepsine isimler taktım. Davarı otarınca seslendiğim zaman direk yanıma geliyorlar. Bu durum benim icinde cok rahat oluyor yanına gitmiyorum onlar geliyor. İsimleri aşkın, Heze, Gurgez, Sumbul, Kute'dir" dedi.ONLARDAN KOPAMIYORKecilerle surekli vakit gecirdiği icin onları satamayacağını anlata Yarar, "Parasal olarak bakmıyorum bu duruma. Sadece sevgi icerikli. Cunku bu hayvanları cok seviyorum. Ben sevgimi onlara verdikten sonra surekli yanıma geliyorlar ve onların da sevgisini ben hissediyorum. Artık hayata tutunmak icin bir neden oluyorlar. Surekli cok guzel bir vakit geciriyorum. Hayvanlar belli bir yaşa geldikten sonra kesilmesi gerekiyor. Ama ben bunlara kıyamam onun icin ne satacağım ne de kesime vereceğim. Hep yanımda kalacaklar" diye konuştu.
- Ovacıktunceli