KONYA'da kulubeleri ateşe verilen sokak kopeği ile yavrusuna hayvanseverler tarafından yapılan yeni kulube de calındı. Duruma tepki gosteren hayvansever Fadim Gobel, calan kişilerin kulubenin yerine bolgeye atılan malzemelerden barınak yaptığını belirterek, "Maalesef cevredeki insanlar tarafından hayvanların cok fazla zarar gorduğu bir bolge burası; ancak anne ve yavru kopekte başka bolgeye gitmek istemiyor" dedi.Karatay ilcesi Aslım Caddesi'nde boş araziye, hayvanseverler tarafından hamile kopek icin kulube yapıldı. Kopek, aradan gecen zamanda 10 yavru dunyaya getirdi. Gecen pazartesi gunu kopeklere yiyecek goturen hayvanseverlerden Fadim Gobel, kulubenin ateşe verilerek yakıldığını fark etti. Hemen kulubeyi kontrol eden Gobel, kopeğin 9 yavrusunun yanarak can verdiğini fark etti. Olen kopekleri gomen Gobel, sağ kurtulan anne ve yavru kopek icin yeniden kulube yapıp, aynı bolgeye bıraktı.
YAPILAN YENİ KULUBE CALINDIHayvansever Fadim Gobel, yeni kulubeyi bıraktıktan birkac saat sonra polisin, gomduğu kopekleri kontrol etmek istemesi uzerine bolgeye gitti. Ancak kulubenin calındığını ve yerine oraya atılan malzemelerden barınak yapıldığını gordu. Duruma tepki gosteren Gobel, şunları soyledi: "Pazartesi gunu yaşanılan vahşet olaydan sonra gecici olarak yuvalar koymuştuk. Dun yeni kulubeyi getirdik. Akşam saatlerinde polis, telef olup gomduğum 9 yavru kopeği kontrol etmek istedi. Onun icin bolgeye geldiğimizde yaptığımız yeni kulubenin calındığını fark ettim. Calan kişiler yerine de derme catma bir kulube yapmışlar. Kulube yapıyoruz, yakıyorlar. Kopekleri yakıyorlar. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Maalesef cevredeki insanlar tarafından hayvanların cok fazla zarar gorduğu bir bolge burası; ancak anne ve yavru kopekte başka bolgeye gitmek istemiyor" dedi.
?
- Konya