Bisikletin onunde cocuğunu gotururken yakalandı, hastaneye gidiyorum dedi
BURSA - Korona virus tedbirleri kapsamında denetimler suruyor. Turkiye genelinde hafta ici 21: 00'den sabah 05: 00'e kadar sokağa cıkma kısıtlaması uygulanırken hafta sonrası ise Cuma gunu 21: 00'den Pazartesi sabah 05: 00'e kadar sokağa cıkmak yasak. Kısıtlamanın başlamasıyla ekipler ise denetimlerini surduruyor. Gelen tum araclar ve yayalar tek tek durdurularak izin belgeleri kontrol ediyor. Bursa'nın İnegol ilcesinde 2 yaşındaki cocuğunu bisikletiyle hastaneye goturup getiren babayı goren polis anlında mudahale ederek cocuğu bisikletten indirerek yolculuk yapmalarına izin vermedi.
Sokağa cıkma kısıtlamasının ardından ekipler tum kavşak ve sokaklarda denetimlerini sıklaştırdı. İnegol'de denetim yapan polisler gelen tum aracları ve yayaları tek tek durdurarak izin belgelerini kontrol ediyor. Belgeleri olmayanlar hakkında ise işlem yapıyor. Milli irade meydanında denetim yapan polisler bisikletiyle seyir halinde olan bir kişiyi fark etti. Onunde ise ufak bir cocuğun olduğunu gorunce ekipler şaştı kaldı. Hemen olaya mudahale eden ekipler bisiklet surucusunu durdurdu. Şahıs cocuğunun duştuğunu hastaneye goturup tedavisini yaptırarak evine gittiğini soyledi. Elindeki hastane kağıdını polislere gosterdi fakat polisler bu şekilde gitmesinin yanlış olduğunu belirterek boyle gitmesine izin veremeyeceklerini ifade etti. Evinin biraz ileride olduğunu ifade etse de polis cocuğu bisikletin uzerinden indirdi. Polis kendilerinin arabayla goturmelerini teklif etti ancak baba evin 200 metre ileride olduğu ifade ederek polislere teşekkur etti. Polis cocuğu babasının kucağına vererek bu şekilde goturebileceğini soyledi. Bunun uzerine şahıs bisikletini polislerinin yakınında bulunan bir yere kitledi ardından cocuğunu kucağına alıp eve gitti.