Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilcesinde Narlı Mahallesinin ana caddesinde aydınlatma calışmasını tamamladı.
Akedaş. Kahramanmaraş'ın kuzey ilceleriyle birlikte eş zamanlı calışmalarını Pazarcık ilcesinde surdurdu. Pazarcık'ta eski şebeke ve direklerden başlayan calışma ilce geneline yayılırken, ilceye son 5 yılda 30 milyon liralık yatırımın yapıldığı oğrenildi. Pazarcık'ın Narlı Mahallesinde de ozellikle yer altı şebeke ve aydınlatmayla ilgili calışmalarını tamamladı.

Olumsuz hava koşullarından kaynaklanan arızaları da asgariye indirmek icin dağıtım hatlarının da guvenliğini, yer altına şebeke doşeyerek sağlayan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., 800 metre mesafedeki beton direkleri kaldırarak şebekeyi yer altına aldı.
Yapılan aydınlatma hizmeti, Kahramanmaraş'tan Narlı ve Gaziantep'e seyahat eden suruculerin ve bolgedeki yayaların can guvenliğinin sağlanmasına onemli katkı sağladı.
Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Pazarcık İşletme Şefi Mustafa Kemal Cetkin, Pazarcık ilcesi geneline son 5 yılda 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Doğa olayları gibi dış etkenlerden gelen arızaların yaşanmaması icin ozellikle ilce merkezimizdeki bazı şebeke hatlarını yer altına aldık. Kırsal alandan gecen şebeke hatlarımızı ise yol kenarına alarak, arızaları en kısa surede gidermeyi hedefledik. İlcemizdeki hızlı buyuyen mahallelerimizin ihtiyacını karşılamak icin 2021 yılı yatırım programında yer alan ilave trafo calışmalarımız surecek. İlcemizde 35 bin abonemiz bulunmakta ve her abonemizin kaliteli enerji alması icin sahada tum ekip arkadaşlarımızla birlikte 7 gun 24 saat gorev başındayız" dedi. - KAHRAMANMARAŞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı