Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğune bağlı Nene Hatun Cocuk Evleri Sitesinde Erzurum Teknik Universitesi (ETU) Rektoru Prof Dr Bulent Cakmak'ın katkılarıyla eğitsel oyun alanı oluşturuldu.
Programa ETU Rektoru Prof Dr Bulent Cakmak, eşi Behtiye Cakmak, ACSH il Muduru Cemil İlbaş, İl Mudur Yardımcısı Tamer Ekinci Nene Hatun CES Muduru Cevat Cimen ve cocuklar katıldı.

ETU Rektoru Prof Dr Bulent Cakmak, burada yaptığı konuşmada bir ulkenin geleceğinin cocuklar ve genclerle şekilleneceğini belirterek, devlet korumasındaki cocuklara her fırsatta destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Cakmak, cocuklara hitaben yaptığı konuşmada "Sizin gibi genclerle birlikte olmak bizler icin mutluluk verici. Etkinlik alanın oluşturulmasına katlı sağlayan Mine ve Betul Aydın hocalarınız ve Behtiye hanım yoğun gayret icerisinde oldular, amacımız sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmenizi sağlamak. Genclerimizin fiziksel, zihinsel ve psikolojinin gelişimi cok onemli, etkinlik alanıyla zihinsel becerilerinizi ve el becerilerinizi geliştirme imkanı bulacaksınız, geleceğimizin teminatı sizler olduğunuz icin en guzel yerlere geleceksiniz. İleride bizlerin yerinde sizler olacaksınız, projemize destek veren herkese cok teşekkur ediyorum. Bu gibi alanların artmasını temenni ediyorum. Boylesine onemli projelerin hayata gecmesinde emeği gecen ACSH İl Mudurumuz Cemil İlbaş ve ekibine teşekkur ediyorum" dedi
ACSH İl Muduru Cemil İlbaş ise Rektor Prof. Dr Cakmak ve eşi Behtiye Cakmak'a teşekkur ederek, cocukların sosyalleşmesi ve nitelikli eğitim alması icin yoğun gayret icerisinde olduklarını soyledi.
İlbaş, Prof Dr Cakmak'ın sosyal hizmetler konusundaki duyarlılığına teşekkur ederek şunları soyledi: "Oyun oynamak cocuklar icin yemek yemek ve uyumak gibi doğal ihtiyactır. Aynı zamanda cocuğun psikolojik sosyal ve zihinsel gelişimini desteklemektedir.Cocuğun hayal dunyası,eğlencesi kişilik gelişiminin en onemli etmenidir. Oyun en iyi eğitim oğretim metotlarından biridir. Boylesine onemli bir projeye imza atan rektor hocamıza, eşi Behtiye hanıma, projemize emeği gecenlere, kuruluş yonetici ve calışanlarımıza teşekkur ediyorum"
Konuşmaların ardından etkinlik alanının acılışı gercekleşti ve pasta kesimi yapıldı.
Prof Dr Cakmak, eşi Behtiye Calmak ve ACSH İl Muduru İlbaş cocuklarla bir sure sohbet ettiler. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı