KOCAELİ'nin Kandıra ilcesinde, otomobille carpışarak 2'si cocuk 5 kişinin olumune neden olan kamyon surucusu Samet Koyun'un (31) yargılanmasına başlandı. Daha once uyuşturucu kullandığını kabul eden tutuklu sanık Koyun, kaza anında uyuşturucunun etkisinde olduğu iddialarını reddetti. Mahkeme heyeti de sanık icin Adli Tıp Kurumu'ndan en son ne zaman uyuşturucu kullandığının tespiti yonunde rapor alınmasına karar verdi.
Kandıra Cakırcaali Mahallesi Kocabayramlar Sapağı mevkisinde, 22 Temmuz gunu meydana gelen kazada, Samet Koyun yonetimindeki 34 VZ 6212 plakalı kamyon ile karşı yonden gelen Serkan Barhan (37) yonetimindeki 34 BSM 420 plakalı otomobil carpıştı. Kazada otomobil surucusu Serkan Barhan, eşi Duygu Barhan (31), oğlu Goktuğ Barhan (6), kız kardeşi Tuğba Kılıc (33) ve yeğeni Berra Kılıc (2) hayatını kaybetti. 2'si cocuk 5 kişinin olduğu kazanın ardından tutuklanan kamyon surucusu Samet Koyun hakkında 'taksirle olume ve yaralamaya neden olma' sucundan dava acıldı.
Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen ilk duruşmaya Samet Koyun, kazada yaşamını yitiren ailenin yakınları ve avukatları katıldı. Olay gunu belediyeye ait kamyonla Kandıra'ya cim goturduğunu anlatan Samet Koyun ifadesinde, karşı yone gectiği yonundeki iddiaları kabul etmedi. Aracın aniden onune cıktığını, frene basma şansının olmadığını iddia eden Samet Koyun, "Telefonla konuşmuyordum, dikkatim yoldaydı. O anda uyuşturucu madde etkisi altında olduğumu kabul etmiyorum. Daha onceden uyuşturucu kullanıyordum. Hatta bu nedenle denetimli serbestlik de goruyordum. En son olaydan bir ay once uyuşturucu kullanmıştım. Kaza nedeniyle cok uzgunum. Olenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.Olenlerden Serkan Barhan'ın annesi olan ve kazadan yaralı kurtulan Necla Barhan ise, sanığın şerit ihlali yapmadığı yonundeki ifadesinin gercek dışı olduğunu belirterek, "Kendisi kamyonla bizim şeridimize gecti. Biz kacmaya calışsak da başarılı olamadık. Olayın olduğu yer soylediği gibi virajlı değil, duz ve acık bir yerdi" diye konuştu.Baba Reşit Barhan da kaza anında otomobilin arka koltuğunda olduğunu, kazanın oluş şeklini gormediğini belirtti.Mahkeme heyeti, Samet Koyun'un kazadan once, ne zaman uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti icin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.