ANTALYA'da koronaviruse yakalandığı icin bir apartmanın catısından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Suat Sırım'ın (47) vucudunda 25 bıcak izi tespit edildi. Sırım'ın eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. cinayet suclamasıyla tutuklandı.
Olay, 17 Kasım gunu Muratpaşa ilcesi Deniz Mahallesi 129 Sokak'ta meydana geldi. Bir kişinin, 5 katlı apartmanın catısından atlayarak intihar ettiği ihbarı uzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde pazarcılık yapan Suat Sırım'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Kayıtlara 'yuksekten atlamak suretiyle intihar' olarak gecen olayın ardından Sırım'ın cansız bedeni, Akdeniz Universitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk muayenesinde, boyun sol yanda 6, goğus sol yanda 19 olmak uzere vucudunda 25 adet kesici alet yarası bulunduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri yaptığı araştırmada Sırım'ın atladığı catıda kanlı ekmek bıcağı ile cebinde de 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' yazılı not buldu.

Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. gozaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen baba ve kızı, Nobetci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kasten insan oldurmek' suclamasıyla tutuklandı. Tutuklama muzekkeresinde sanıklar icin 'Şuphelilerin birbirleri ile celişkili savunmaları, kacma ve delilleri karartma girişiminde bulunacağı varsayımı, sucun kanunu cezası goz onune alındığında tutuklamanın olculu olduğu kanaatine varılmıştır' denildi.
'VUCUDUNDAKİ 25 BICAK DARBESİNİ GORMEDİ'
Emniyetteki sorgusunda hicbir şey gormediğini soyleyen, ancak mahkemede olayı anlatan Suat Sırım'ın eşi T.S.'nin verdiği ifadeye ulaşıldı: T.S. "Maktul, eşim olur. Panik atak tedavisi goruyordu. Olay tarihinden bir sure once de koronavirus olduğu icin psikolojisi iyice bozulmuştu. Surekli 'intihar etmek' istediğinden bahsediyordu. Kendisine 'doktora gidelim' dedim. Olay gecesi, yine intihar etmek istediğinden bahsediyordu. Sonra dışarıya cıkıp arabadan bir şeyler alacağını soyledi. Aracın anahtarını almadığını fark ettim. Bunun uzerine eşimin aracına, gidip gitmediğini gormek icin balkonda bekledim. Apartmandan cıkmadı. Catıya cıkmış olabileceğini duşundum. Etraf karanlık olduğu icin catıya cıkmaya korktum. Bunun uzerine ağabeyim A.T.'yi telefonla aradım. Once ağabeyim catıya cıktı. Ben de arkalarından 'Suat, ağabey neredesiniz?' diye seslendim. Suat, 'T. geldi' diye seslendi. Ardından da koşarak kendisini balıklama catıdan aşağıya attı. Suat'ın bıcaklandığından haberim yok"
.SUCLAMAYI KABUL ETMEDİ
Suat Sırım'ın kayınbiraderi A.T.'nin de savcılık ifadesine ulaşıldı. A.T., kız kardeşinin kendisini saat 05.00 sıralarında aradığını belirterek, şunları anlattı:
"Eşime ait aracı alarak once kız kardeşimin oturduğu evin etrafındaki sokakları dolaşıp Suat'ı aradım. Kardeşime bulamadığımı soyledim. O da bana catıda olabileceğini soyledi. Ben de catıya cıktım. Birkac kere 'Suat' diye seslendim. 'A. sen misin?' dedi. Donup baktım, catıda duvara yaslanmış, oturur vaziyetteydi. Ona 'Suat ne derdin var? Bu saatte neden buraya cıktın?' dedim. O da 'Hayattan zevk almıyorum. Beynim karıncalanıyor. Yaşamak istemiyorum. Bunalımdayım. İntihar etmeyi duşunuyorum. Bu koronavirus beni cok bunalttı' şeklinde cevap verdi. Ben de doktora gidebileceğimizi soyleyerek, nasihatte bulundum. Birkac dakika sohbet ettik. Kız kardeşim aradı ve Suat ile oturdukları apartmanın catısında olduğumuzu soyledim. Bir iki dakika sonra kız kardeşim de catıya cıktı. Bize seslendi. T.'nin sesini duyunca Suat, 'gidin, sizi istemiyorum' dedi. Sonra catıdan koşarak balıklama şeklinde aşağıya atladı. Hemen aşağıya indik. Suat, yerde yatıyordu. Kardeşim T., Suat'ın başını dizine koydu. Ambulansı aradık; geldiğinde olmuştu. Suat'ın elinde bıcak gormedim. Koronavirus hastası olduğu icin aramızda 1.5- 2 metre kadar mesafe bırakmıştım. Hava da karanlık olduğu icin Suat'ın bıcakla yaralanıp yaralanmadığını da gormedim."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN