"İstatistikler kurtarışların zorluğunu yazmıyor, o nedenle kalecinin performansını gostermiyor"
"Turk futbolu icin uzun vadede plan yapılmalı"
"Turkiye Kupası'nda en iyi noktaya gitmek istiyoruz""Beni en zorlayan forvet Cisse oldu""Gazianteplilerle aramda bağ oluştu""Mactan once totem yaparım" Mustafa KANLI/GAZİANTEP, - GAZİANTEP Futbol Kulubu'nun tecrubeli file bekcisi Gunay Guvenc, ligin en cok kurtarış yapan kalecisi olduğunu belirterek, "Ama istatistikler kurtarışların zorluğunu yazmıyor, o nedenle kalecinin performansını gostermiyor" dedi.Super Lig'in 12'nci haftasında pazar gunu deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Gaziantep FK calışmalarına devam etti. Kulup tesislerindeki antrenmanda kırmızı-siyahlı takım ısınma ve cabukluk hareketleri ile kondisyon calışmaları yaptı. İdmanın son bolumunde ise cift kale mac oynandı.İdman oncesinde Gaziantep FK'nın deneyimli kalecisi Gunay Guvenc, Demiroren Haber Ajansı'na acıklamalarda bulundu."İSTATİSTİKLER KURTARIŞLARIN ZORLUĞUNU YAZMIYOR, O NEDENLE KALECİNİN PERFORMANSINI GOSTERMİYOR"İstatistiklere fazla onem vermediğini vurgulayan Gunay Guvenc, şunları dedi: "Ligin en cok kurtarış yapan kalecisiyim ama ben her zaman, gecmişte de soyledim, istatistiklere bakmayan ve fazla onem vermeyen bir kaleciyim. Cunku o istatistikler gerceği yansıtmıyor. Bir kalecinin gercek performansını yansıtmadığını duşunuyorum cunku o kurtarışın zorluğu hangi derecede yazmıyor, sadece kurtarış olarak gorunuyor. O yuzden istatistiklere fazla onem vermiyorum. Ben her mac elimden geleni takıma yardım etmek icin yapıyorum, bu benim işim. Gaziantep FK'da 3'uncu sezonuma girdim, bu yıl kontratımın son senesi. Buraya geldiğimde boyle olacağını duşunmemiştim. Cok guzel cok organize bir kulube geldiğimi gordum. Geldikten sonra zaten PTT'de şampiyon olduğumuz sezondan sonra, kulubun hak ettiği yerde devam ediyoruz diyebilirim. Sozleri yerine getirilen, iyi yonetilen bir kulup. Ben bu kulubun parcası ve kaptanı olduğum icin ozellikle kendimle de gurur duyuyorum. İnşallah kulup daha uzun seneler Super Lig'de kalır ve daha cok buyuk başarılara imza atar.""TURK FUTBOLU İCİN UZUN VADEDE PLAN YAPILMALI"Turk futbolunda kaleciler konusunda gec kalınmış bir sisteme girildiğini dile getiren Guvenc, "Bence gec kalınmış bir sisteme girdik ozellikle kaleciler konusunda. Turk oyuncular, sahada olan oyuncular konusunda biraz gec kaldık diye duşunuyorum. Biraz daha ustunde durulması gerektiğini duşunuyordum. Milli takımımız icin, Turkiye futbolu icin en onemlisi ya da en onemli noktalardan biri buydu. Şimdi yavaş yavaş kulupler Turk oyuncularımıza da onem vermeye başladı. Dediğiniz gibi kalecilerde de on planda olan kaleciler var. İsim vermek istemiyorum, zaten herkes biliyor. Bence Turkiye'nin geleceği icin, Turk futbolu icin uzun vadede plan yaparsak daha doğru karar olur. Cunku bizim Turkiye Milli Takımı olarak, Turkiye futbolu olarak Avrupa'da da daha buyuk işler başarmamız lazım. Bu kaliteye sahibiz ve imkanlarımız var" ifadelerini kullandı."TURKİYE KUPASI'NDA EN İYİ NOKTAYA GİTMEK İSTİYORUZ"Hedeflerinin Ziraat Turkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu kaydeden 29 yaşındaki eldiven, "Şimdi kime sorarsanız kupa hedefimiz var der cunku o turnuvaya katılan herkes o hedefle katılır. Biz gidebileceğimiz en iyi noktaya kadar gitmek istiyoruz ve zaten bunun kararını verdik. Yeni bir takım değiliz artık. Tabii aramıza birkac oyuncu katılıyor her zaman ama adaptasyon surecini atlattık diyebiliriz. İlk başlarda hocanın sistemine ayak uydurmaya calıştık, şimdi başarıyoruz. O yuzden hedefimiz tabii ki orada kazanmak. Super Lig'e yeni cıkmış bir kulup, yeni oyunculara sahip olan bir takım fazla onemsemeyebilir. Super Lig'in daha onemli olduğunu herkes biliyor. Biz o sureci atlattık ve istediğimiz en yuksek yere gelmek istiyoruz" diye konuştu."BENİ EN COK ZORLAYAN FORVET CİSSE OLDU"Kendisini en cok zorlayan forvetin bu sezon Fenerbahce'de oynayan Papiss Cisse olduğunu acıklayan Gunay Guvenc, "Beni zorlayan forvet gecen sezon ozellikle Cisse olmuştu. Alanyaspor'da oynarken cok zorlamıştı. Cunku oyun tarzı cok farklı. Ne zaman onune cıkacağı belli olmuyor. Cok takip etmek lazım futbolcuyu gozden cıkarmamak icin ama ligimizde cok sayıda kaliteli forvet olduğunu duşunuyorum" şeklinde konuştu."GAZİANTEPLİLERLE ARAMDA BAĞ OLUŞTU"İlk mactan sonra Gazianteplilerle arasında bir bağ oluştuğunu ve şehir ile ic ice olmaya calıştığını belirten Gunay, şunları soyledi: "Geldiğim gunden beri aslında ilk mactan sonra bir bağ oluştu. Sadece benimle taraftar arasında değil; şehirle, yonetimle, kuluple ve ailem de burada, onlar da kendilerini burada inanılmaz şekilde rahat hissettiler. Ben Gaziantep'e gelirken hic on yargılı gelmedim cunku ben de doğuluyum. Bir de Gaziantep'in guzel olduğunu daha once gelmemiştim maclara ama cok duymuştum. Taraftarla ve performansımla gelen bir şey bu. Taraftarlar beni başta o yuzden sevdi ve sonra da beni tanımaya başladılar, belki sevgileri o zaman daha cok arttı. Her zaman taraftarla ic ice, şehir ile ic ice olmaya calıştım. Hic kendimi farklı bir insan olarak gormedim, hayatımda hic oyle biri de olmayacağım. Benim ayaklarım hep yere bastı. Biz hepimiz biriz, ben futbolcu olabilirim ama beni sizden ayıran bir şey olmaz, sadece o yuzden oyle bir şey olamaz benim gozumde. Cok guzel bağ oluştu, skorlar da geldi, her şey guzel gitti. Onlara desteklerinden dolayı cok teşekkur ediyorum, sadece bize değil takıma verdikleri destekten dolayı. İnşallah en kısa zamanda şu pandemi donemini atlatırız yine taraftarlı futbola doneriz diye diliyorum. Biz takım olarak sezon başı aramızda konuştuk hedef olarak sonra takım olarak karar verdik ki hedefimiz her mac olsun. Biz her maca konsantre, iyi hazırlanarak cıkalım, elimizden geleni verelim. Bazen kaybedersin kazanırsın hic sorun değil ama savaşma anlamında, ozveri anlamında her şeyi verdikten sonra yenilsen de mactan sonra aynaya bakıyorsan her şeyi doğru yapmışız demektir. O şekilde cıktık butun maclarımıza ve bu sene de aynı şekilde devam ediyoruz. Hedefimiz, gecen sene sekizinci bitirdik diye bu sene altıncı, beşinci bitirmek oyle futbolda yok ne yazık ki bu cok ucuz bir matematik olur ama tabii kafamızda gecen sene yakaladığımızın bir tık ustune cıkmak var. Biz mac mac giderek takım olarak en iyi yerde bitirmek istiyoruz.""MACTAN ONCE TOTEM YAPARIM"
Maclardan once totem yaptığını anlatan Gunay Guvenc, "Maca cıkmadan once totemim var. Altıpas cizgisinden topu ust direğe atmaya calışırım ve bunu her zaman yapıyorum cunku bana gercekten uğur getiriyor. En az uc kere vurduğum macların yuzde 90'ını kaybetmedik. Tabii şans işleri yine de icimde oyle bir şey oluştu, o yuzden onu hep yapıyorum ve takım icin şans getirdiğini duşunuyorum" dedi.