Avrupa ulkelerinin liderleri, 10 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesinin gundeminin Turkiye olacağını ifade ettiler. Turkiye'ye karşı adeta aba altından sopa gosteren AB ulkelerinin bu tehditleri sonrası acıklamalarda bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Kultur Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, "Ortadoğu'da daha once Sadabat Paktı gibi ornekler var. Avrupa Birliği alternatifsiz değil" dedi.
Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Kultur Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, yaptığı acıklamada, "Turkiye'nin Doğu Akdeniz'de ardı ardına navtex ilan etmesi, Libya'da izlenen politika, Karabağ, Suriye, Kıbrıs'ta Maraş'ın yeniden acılması ve buna benzer pek cok farklı konuda kendi cıkarlarını gozeterek izlediği politikalara karşı AB ulkeleri rahatsızlıklarını acık acık belli ediyor. Kasım ayında Almanya Başbakanı Angela Merkel, 10 Aralık'ta AB Liderler Zirvesinin gundeminin Turkiye olacağını ifade etmişti. AB'nin carklarına comak sokan Turkiye'nin hamleleri sonrası beklediği adımları gormeyen AB, Turkiye'ye kısıtlayıcı tedbir uygulayıp uygulamayacağına dair AB liderlerinin zirve toplantısında konuyu goruşecek. Turkiye'ye karşı adeta aba altından sopa gosteriyor" dedi.

Avrupa Birliği'nin alternatifsiz olmadığını ve Turkiye'nin emin adımlarla yuruduğu bu yolda asla geri adım atmayacağını ifade eden Turgay Yazıcı, "Avrupa ulkeleri, AB'nin dunya uzerinde hukmunu kaybettiğini kabullenmek istemiyor. Zannediyorlar ki biz tehdit ederek eskisi gibi istediğimiz coğrafyada at koştururuz. Ancak artık ne eski Turkiye ne de eski Dunya var. Artık bu coğrafyada ve dahi tum dunyada 2200 yıllık Turk geleneği ile hareket eden, mazlumun dostu Turkiye var" diye konuştu.
Sadabat Paktı ve Turk Birliği vurgusuyla acıklamasını surduren Yazıcı, "10 Aralık'ta AB Liderler Zirvesinde Turkiye'yi masaya yatırıp değerlendireceklerini soyleyen ulkeler şunu iyi bilsin ki, Avrupa alternatifsiz değil. Tarihte bir Sadabat Paktı orneği var. Gonullerde bir Turk Birliği var. Buradan bir teklifi de sunmak istiyorum, genişletilmiş Sadabat Paktı artık kurulmalı. İran, Irak, Afganistan, Pakistan ve diğer Turk Cumhuriyetleri ile birlikte yeni bir yapı oluşturulmalı. Avrasya'nın parlayan yıldızı Turkiye de bu oluşumun kutup yıldızı olarak dunyaya adaleti getirmeli" diye konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı