Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek uzere 515 personel alacaklarını acıkladı.
Genclik ve Spor Bakanlığından yapılan acıklamada goruşlerine yer verilen Kasapoğlu, 500 yurt yonetim personeli ve 15 sozleşmeli bilişim personeli alacaklarını duyurdu.

500 sozleşmeli yurt yonetim personeli alımı
Genclik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatı yurt mudurluklerinde istihdam edilmek uzere 500 sozleşmeli yurt yonetim personeli alımı yapacak.
Başvurular, 4 Ocak-20 Ocak 2021 tarihlerinde "basvuru.gsb.gov.tr" adresi uzerinden elektronik ortamda gercekleştirilecek.
Genclik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya gore başvuru yapan adaylar icin 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan turu esas alınacak.
Başvuruda her bir pozisyon icin belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yuksek olan adaydan başlamak uzere ilan edilen kontenjan sayısının dort (4) katına kadar aday sozlu sınava cağrılacak.
15 sozleşmeli bilişim personeli alımı
Genclik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilecek sozleşmeli bilişim personeli başvuruları, 21-28 Aralık tarihlerinde "basvuru.gsb.gov.tr" adresi uzerinden elektronik ortamda yapılacak.
Sozleşmeli personel alımı ile ilgili Genclik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya gore başvuru yapan adaylar, KPSSP3 puanının yuzde yetmişi (%70) ile yabancı dil puanının yuzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya gore, her bir pozisyon icin en yuksek puana sahip adaydan başlanarak ilan edilen boş pozisyon sayısının 5 katı kadar aday sozlu/uygulamalı sınava cağrılacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil İbrahim Avşar