Dunya ve Avrupa şampiyonu milli halterci Şaziye Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) tarafından duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Şaziye Erdoğan, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin Turkiye ve dunya gundemini etkileyen fotoğrafları arasından secilerek oylamaya sunulan fotoğrafları inceledi.

Milli sporcu, "Yaşam" kategorisinde Behcet Alkan'ın "Koronavirus doneminde acık hava sineması" isimli fotoğrafına oy kullandı.
Bu fotoğrafı tercih etmesiyle ilgili Şaziye Erdoğan, "Bu fotoğraf, koronavirus kısıtlamalarıyla beraber evde sıkılan ve sosyal yaşantıları azalan vatandaşlarımız icin bir nefes alma fırsatını anlatıyor. Aynı zamanda ben de Nevşehir'de yaşadığım icin bu etkinliğe katılma fırsatım oldu, bundan dolayı oyumu bu guzel kareden yana kullanıyorum." diye konuştu.
Şaziye Erdoğan, "Spor" kategorisinde ise Okan Coşkun'un "Futbol ozlemi" isimli, Malatya'da Fatma Mutlu ile Orhan Mutlu ciftinin yeni tip koronavirus onlemleri kapsamında stada gidememenin uzuntusunu yaşamalarını konu alan fotoğraf karesini tercih etti.
Dunya şampiyonu milli halterci, bu fotoğrafa ilişkin, "Ben bu fotoğrafı sadece futbol ozlemi değil aynı zamanda spora, seyirciye, rakiplerimize, statlara, salonlara olan ozlemi de kapsayan bir kare olarak yorumluyorum. Yakın zamanda koronavirus atlatmış bir sporcu olarak bu fotoğraf, halter yarışmalarına olan isteğimi, azmimi ve ozlemimi canlandırdı. Bu fotoğrafta duygulandığımı soylemek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Şaziye Erdoğan, "Haber" kategorisinde ise Muhammed Enes Yıldırım'ın "Ayasofya'da 86 yıl sonra ibadet" adlı fotoğrafını secti. Bu fotoğrafı oylamasına ilişkin de milli sporcu, "Neredeyse bir asırdır muze olarak kullanılan yapının camiye donuşturulme kararı biz Muslumanlar ve ulkemiz acısından tarihe gecen bir andı. Gurur ve mutluluk duyarak bu anlamlı fotoğrafı seciyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Cakmak