ZONGULDAK'ta, 30 Ocak'ta kacak komur ocağında meydana gelen gocukte yaşamını yitiren Sebahattin Kalaycıoğlu'nun (47) annesi Hatice Kalaycıoğlu (72), eşi Cemil Kalaycıoğlu'nu da 21 yıl once kacak ocakta kaybettiğini soyledi. Ozel bir maden ocağında calışan torununun kaderinin de eşi ve oğlu gibi olmasını istemeyen Kalaycıoğlu, "Benim ocaklardan bağrım yandı. Ocakta calışmasını istemiyorum. Ne olur torunumu kurtarın. Kaderi aynı olmasın" dedi.
Kilimli ilcesi Bolum Mahallesi'ndeki kacak komur ocağında 30 Ocak 2020'de meydana gelen gocukte, işciler Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz gocuk altında kaldı. İki işcinin cansız bedeni, olaydan 25 saat sonra ocaktan cıkarıldı. Kacak maden ocağının 12 Kasım 2019'da muhurlendiği, ancak tekrar uretime acıldığı tespit edildi. Olayın ardından tutuklanan ocak sahibi O.A., 10 ay sonra tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Hatice Kalaycıoğlu, "Bu olay olalı 10 ay oldu. 10 ay sonra cezaevinden cıktı. Yalan tanıkla dışarı cıkmış. Oğlumun o gun işe gitmediğini, komur calmaya gittiği yonunde ifade vermiş tanıklar. Gecen hafta evime geldi ocak sahibi. Bana, 'Cıkmam icin yalan soylemek, boyle demek zorundayız' dedi. Ben daha ne diyeyim. Hicbir annenin yureğine evlat acısı duşmesin" dedi.
'OĞLUMUN ŞAPKASIYLA AVUNUYORUM'Eşi Cemil Kalaycıoğlu'nun da 21 yıl once kacak ocakta olduğunu soyleyen Hatice Kalaycıoğlu, oğlunun da babasıyla aynı kaderi paylaştığını anlattı. Eşinin 3 gun sonra calışmayı bırakacakken gocukte kaldığını ifade eden Hatice Kalaycıoğlu, şoyle konuştu: "21 yıl sonra da oğlum kacak ocakta kaldı. Eşiminkine alışayım derken yavrum gitti. Bunun acısı onu ona katladı. Benim gecem gunduzum artık yok. Ben yaşayamıyorum. 7 yaşında cocuğu var. Bana, 'Babaanne icim yanıyor' diyor. Annesine 'babam ocağa gitti gelecek diye hayal kuruyorum. Sen de hayal kur' diyormuş. Ben ona dayanamıyorum. 'Ben babamı cok ozledim' diyor. O gun işe giderken giydiği şapkasını yıkamadım, saklıyorum. Gelirdi, bana sarılırdı. O kokusu şapkasında. Ben kokusu gitmesin diye şapkasını poşette saklıyorum. Gunde iki uc kere kokluyorum, oyle avunuyorum. Ona 'artık gitme yeter' dedim. O da 'kar yağsın, o zaman bırakacağım' dedi. O kar yavrumun uzerine yağdı."'TORUNUM AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN' Hatice Kalaycıoğlu, eşi ve oğlundan sonra ozel ocakta işe başlayan 23 yaşındaki torunu icin yardım istedi. Ucuncu acının yureğini kaldıramayacağını ve torununa ocak dışında bir iş verilmesini isteyen Hatice Kalaycıoğlu, "Şimdi torunum da ocakta calışıyor. Ben burada can cekişen hasta gibiyim. Allah aşkına Zonguldak neden boyle? Bu genclerin hali ne olacak? Torunumda ceylan gibi. Buna olsun omur boyu ekmek yiyebileceği bir ekmek kapısı olsun. Ne olur ocak olmasın. Benim ocaklardan bağrım yandı. Ocakta calışmasını istemiyorum. Kaderi aynı olmasın. Ben anne olarak artık bittim. Bir evlat kac yılda buyuyor. Benim yavrum ocaklarda ne hale geldi. Ne olur torunumu kurtarın" diye konuştu.