Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılıc Toker, Cin aşısının Faz 3 calışmaları hakkında DHA'ya acıklama yaptı. Dr. Toker, hastanede şu ana kadar 113 gonulluye aşının uygulandığını belirterek, "Aşı şu an tek silahımız. Cunku tedavilerde sıkıntı yaşıyoruz. Yaklaşık 113 kişiye aşımızı uyguladık. Bunların yarıya kadarına da ikinci dozu uyguladık. Şu ana kadar buyuk bir yan etkiyle karşılaşmadık. Enjeksiyon yerinde kucuk kızarıklık ve ağrı olabiliyor. Birkac kişide grip gibi yakınmalar oldu; ama onun dışında ciddi bir yan etki ile karşılaşmadık" dedi.
[h=3]"TUM AİLEME BU AŞIYI YAPTIRMAYI PLANLIYORUM"[/h]Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılıc Toker, 11 Aralık'tan sonra Turkiye'ye gelmesi planlanan aşıyı kendisinin de olacağını ifade ederek, "Gonullu bulmakta sıkıntı yaşamıyoruz. Hatta gonullu taleplerine yetişmekte sıkıntı yaşıyoruz. Şu an 113 hastamız var; ama diğer yandan yuz kusur gonullumuz mevcut. Onların da randevularını planladık. Hekimler olarak pandeminin en başından beri en yoğun şekilde hastaların icerisindeyiz. Cok kotu ve ağır seyreden hastalar da oldu. Ben kendime, eşime ve aileme de bu aşıyı yaptırmayı duşunuyorum" diye konuştu.
[h=3]"DEVLETİN ALDIĞI KARARLARA GUVENİYORUM"[/h]Gonullu olan oğretmeni Alper Azakoğlu da "Oncelikle devletin ve hukumetin aldığı kararlara guveniyorum. Sureci en başından beri takip ediyorum. İngilizce oğretmeni olmam nedeniyle yurt dışı kaynakları da takip ediyorum. O yuzden Cin aşısında karar kalınması bence iyi oldu. Dun sonuclar acıklandı. Yuzde 97 başarı oranı ortaya cıktı. Zaten aşı olmak niyetinde idim. Şehir Hastanesi boyle bir imkan sununca testlerimi yaptırdım ve yarın sonuclarıma gore aşımı yaptıracağım" ifadelerinde bulundu.