Prof. Dr. Faik Mumtaz kimdir? Faik Mumtaz neden olmuştur? Faik Mumtaz nasıl olmuştur? Kac yaşındadır? Nerelidir? Detaylar haberimizde...
[h=3]PROF. DR. FAİK MUMTAZ KİMDİR?[/h]Faik Mumtaz Koyuncu, Aydın'ın Soke ilcesinde doğdu. Ege Universitesi Tıp Fakultesinden 1978 yılında mezun olan Koyuncu, Dokuz Eylul Universitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini 1982 yılında tamamladı. Girne 100 yt. Asker Hastanesinde yedek subay olarak askerlik gorevini yerine getiren Koyuncu, Malatya SSK Hastanesindeki zorunlu gorevinin ardından İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesine Başasistan olarak atandı.
Manisa Celal Bayar Universitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalına 1995 yılında yardımcı docent olarak atandıktan sonra aynı anabilim dalında docent ve profesor kadrolarına yukseldi. Yaklaşık 50 civarında uluslararası ve 100 kadar ulusal yayın yanında cok sayıda bilimsel toplantıda davetli konuşmacı ve oturum başkanlığı da yapan Koyuncu, MCBU'de Kadın Doğum Anabilim Dalı oğretim uyeliği ve Turk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yonetim Kurulu uyeliği yapıyordu.
[h=3]PROF. DR. FAİK MUMTAZ NEDEN VEFAT ETTİ?[/h]Uluslararası platformlarda yaptığı başarılı calışmalarla bilinen ve uzun yıllardır Manisa'da gorev yapan MCBU Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Oğretim Uyesi ve Turk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yonetim Kurulu Uyesi Prof. Dr. Faik Mumtaz Koyuncu (66), Kovid-19 testinin pozitif cıkması uzerine gorev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Bir suredir tedavisi devam eden Koyuncu'nun bugun hayatını kaybettiği bildirildi. Evli ve iki cocuk babası olan Koyuncu'nun olumu, Manisa'da sevenlerini uzuntuye boğdu.