Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Akgun Altuğ, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedavisi surecinde immun plazma bağışının onemine dikkat cekerek tum Sakaryalıları immun plazma bağışına davet etti.
Altuğ, yaptığı acıklamada, tum dunyanın olağanustu bir surecten gectiğini ve sağlık icin buyuk bir seferberliğe ihtiyac duyulduğunu belirtti.

Kovid-19'a karşı savaşını kazanan uyelerin plazma bağışlarıyla tedavi bekleyen hastalara umut olmasının buyuk onem arz ettiğine dikkati ceken Altuğ, acıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"İyileşenleri tekrardan hasta etme ihtimali olan bir salgınla karşı karşıyayız. Verilen her plazma bizim bağışıklığımızı daha da guclendiriyor. İnsanlık olarak bugun birbirimiz icin elimizden geleni yapmak ve yaşatmak icin tum imkanlarımızla yardıma koşmak zorundayız. Vaka sayılarının her gecen gun arttığı bugunlerde mucadeleden zaferle ayrılmış ve bağış yapacak durumda olan herkes plazma bağışcısı olabilir. Salgında en onemli gucumuz tedbir ve dayanışmadır. Kızılay'a başvurarak plazma bağışınızla surece destek olmalıyız. Unutmayalım ki bu kotu gunleri atlattığımızda akıllarımızda ortak mucadelemiz ve dayanışmamız kalacak. Dolayısıyla bizim kan bekleyen herkese insani olarak yapmamız gereken ne ise yapmalıyız. Plazma bağışında bulunabilecek kişiler en buyuk iyiliği yapmış, hayat kurtarmış olacaklar. Ben Sakaryalıların bu bağışa daha duyarlı olacaklarına inanıyor, desteklerini bekliyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Cebeci