Gectiğimiz hafta parti kurucuları ve İl Başkanları ile Ankara'da bir araya gelerek, 20 Aralık'ta partilerinin kuruluş dilekcesini vereceklerini acıklayan Turkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Sarıgul, Tekirdağ'da bir otelde parti kurucuları ve il başkanları ile genişletilmiş bolge toplantısına katıldı.
Yaptığı konuşmalarda ''Cozum Ankara'nın siyaset koridorlarında değil, Anadolu'da ve Trakya'dadır" ifadelerini sıkca kullanan Sarıgul, "Değişim geliyor. Trakya'mızdan butun ulkemize ilan ediyoruz. Er gec iktidar olacağız ama asla cok gec değil. Milletin iktidarı, sizin hukumetiniz olacağız. Ulkemizde maalesef siyaset kurumu uzlaşma ozelliğini kaybetti. Ortak akıl yok oldu. Turkiye Değişim Hareketi once siyasetin dilini, işleyişini, yapılışını biz değiştireceğiz. Eski siyaset geride kaldı. Ezberleri biz bozacağız" dedi.
[h=3]"İKTİDARIN ANAHTARINI TESLİM ALANA KADAR BİZE DURMAK YOK"[/h]"Ankara'dan iktidarın anahtarını teslim alana kadar bize durmak yok" diyen Sarıgul, "Soruyorlar sağda mısınız? Solda mısınız? Neredesiniz? Biz sağın yada solun bekcisi değiliz. Bugune kadar ABD ve Rusya soğuk ve savaş doneminde dunyayı sağlı sollu ikiye bolduler. TDH sağlı ve sollu bir parti değildir. TDH herkesi bağrına basan demokratik bir kitle partisidir. Biz Ankara'ya buyuk bir vatan sofrası kurmaya gidiyoruz" şeklinde konuştu.
[h=3]"MİLLETİMİZ BİZİ İNŞALLAH İKTİDAR YAPACAK"[/h]Sarıgul konuşmasını, "Fark oluşturan bir partiyiz. En demokratik bir partiyiz. Neden biliyor musunuz? Genel Başkan diyor ki ben partimi 2 donem iktidara taşıyamazsam istifa ederim. Cunku genel başkanlık koltukları zaman tuketme yeri değil hizmet yeridir. Ben er yada gec değil cok yakın zamanda cağrılarımıza ulusumuzun cevap vereceğine adıma inandığım gibi, bu genclerin heyecanına inandığım gibi milletimizi bizi inşallah iktidar yapacak. Yuzde 100 iktidar yapacak ben bunu biliyorum" diyerek acıklamasını noktaladı.