Metropoll vatandaşa, "Şu andaki gelirinizle ilgili durum nasıl?", Koklu bir donuşum şart mı?, "Hukumetin reform konusundaki samimiyetine inanıyor musunuz?" gibi sorular da yoneltti. İşte anketten carpıcı sonuclar...
Metropoll'un Turkiye'nin Nabzı Kasım 2020 anketinde vatandaşlara "Genel olarak duşunduğunuzde Turkiye iyiye doğru mu gidiyor, yoksa kotuye doğru mu gidiyor?" diye soruldu. "İyiye gidiyor" diyenlerin oranı yuzde 21.5 iken, "Kotuye gidiyor" diyenlerin oranı yuzde 63.7 cıktı. "Ne iyiye ne kotuye gidiyor" diyenlerin oranı ise yuzde 12.7 oldu.

[h=3]PARTİLERE GORE TURKİYE İYİYE Mİ KOTUYE Mİ GİDİYOR?[/h]Son secimde oyunu AK Parti'ye verenlerin yuzde 43'u "Turkiye iyiye gidiyor" derken, yuzde 40.9'u "Turkiye kotuye gidiyor" dedi.CHP secmeninin yuzde 2.5'i "Turkiye iyiye gidiyor" derken, yuzde 82.6'sı "Turkiye kotuye gidiyor" dedi.İYİ Parti secmeninin binde 7'si "Turkiye iyiye gidiyor" derken, yuzde 94.3'u "Turkiye kotuye gidiyor" dedi.MHP secmeninin yuzde 29.5'i "Turkiye iyiye gidiyor" derken, yuzde 51.3'u "Turkiye kotuye gidiyor" dedi. [h=3]ERDOĞAN RAKİPLERİNE FARK ATTI[/h]'Turkiye'nin Nabzı Kasım 2020' anketinde "Sizce ulke ekonomisi hangi liderin onderliğinde iyi yonetilir?" sorusu yoneltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yuzde 36.6 ile acık ara onde cıktı. Meral Akşener diyenler yuzde 10.3, Kemal Kılıcdaroğlu diyenler ise 10.1 cıktı. Ali Babacan yuzde 8.8 ilgi gorurken, Ahmet Davutoğlu'nun ekonomiyi duzelteceğine inananlar yuzde 2.4 cıktı.
[h=3]KİŞİLERE BİREYSEL EKONOMİLERİ SORULDU[/h]"Şu andaki gelirinizle ilgili durumu hangi ifade daha iyi acıklar?" sorusuna verilen cevaplar da "Turkiye'nin durumu" ile benzer cıktı. "Sadece beslenme/barınma gibi temel ihtiyaclarımı karşılayabiliyorum" diyenlerin oranı yuzde 53 cıkarken, "Tum ihtiyaclarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum" diyenler yuzde 19.9'da kaldı. "Temel ihtiyaclarımı karşılayamıyorum" diyenlerin oranı ise yuzde 25.7 oldu.
AK Parti'ye oy verenlerin yuzde 28.7'si "tum ihtiyaclarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum" derken, yuzde 51.4'u temelihtiyaclarımı karşılayabiliyorum" dedi. "Temel ihtiyaclarımı karşılayamıyorum" diyen AK Parti secmeninin oranı ise yuzde 19.2 cıktı. CHP secmeninin yuzde 58.3' "Temel ihtiyaclarımı karşılayabiliyorum" derken, yuzde 29'u "Temel ihtiyaclarımı karşılayamıyorum" dedi.
[h=3]KOKLU DEĞİŞİMLER GEREKLİ Mİ?[/h]"Ekonomi, hukuk ve demokraside koklu donuşumler gerekli midir?" sorusuna yuzde 68.9 "evet" karşılığını verirken, yuzde 15.4, koklu değil kısmi değişim istedi. "Donuşume gerek yok" diyenler ise yuzde 9'da kaldı.
AK Partililerin yuzde 49.2'si koklu bir değişim isterken, yuzde 14.7'si değişime ihtiyac olmadığını soyledi. CHP'lilerin yuzde 84.7'si, İYİ Partililerin yuzde 85.8'i, MHP'lilerin yuzde 79.5'i, HDP'lilerin yuzde 89.6'sı koklu değişimden yana tavır koydu.
[h=3]HUKUMET REFORM KONUSUNDA SAMİMİ Mİ?[/h]Metropoll anketinde "Hukumetin 'ekonomide ve hukukta yeni bir reform donemi başlatıyoruz' iddiasını samimi/inandırıcı buluyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yuzde 59.9'u "hayır" cevabı verirken, yuzde 30.7'si "evet cevabını verdi.
Hukumetin reform konusunda samimiyetine inan AK Partililerin oranı yuzde 55.1 iken inanmayan AK Partililerin oranı yuzde 34.2 cıktı. CHP'lilerin yuzde 86.8'i, İYİ Partililerin yuzde 91.5'i, MHP'lilerin yuzde 49.4'u, HDP'lilerin yuzde 85'i hukumetin reform konusundaki samimiyetine inanmadığını ifade etti.