Cinli teknoloji şirketi Lenovo, bu yılın başlarında duzenlenen CES 2020’de, Lenovo ThinkPad X1 Fold’u “dunyanın ilk katlanabilir ekranlı dizustu bilgisayarı” sıfatıyla tanıtmıştı. Yaklaşık 2 ay kadar once ABD’de astronomik bir fiyatla on siparişe acılan ThinkPad X1 Fold, artık Turkiye’de de on siparişe acılmış durumda.
Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir akıllı telefonlar, tablet ile akıllı telefon deneyimini bir araya getirirken; Lenovo ThinkPad X1 Fold, tablet ile dizustu bilgisayar deneyimini bir araya getiriyor. Zira ThinkPad X1 Fold’u ister “L” pozisyonda tutarak dokunmatik ekranlı bir mini dizustu bilgisayar olarak kullanabiliyor, ister tam acık pozisyonda kablosuz bir klavyeye bağlayarak 13 inclik bir bilgisayar olarak kullanabiliyor, isterseniz de elinize alıp bir tablet gibi kullanabiliyorsunuz.
[h=2]Lenovo ThinkPad X1 Fold'un farklı kullanım senaryoları[/h]

Lenovo ThinkPad X1 Fold’u katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en onemli ozelliklerden biri de bir mobil işletim sistemi ile değil, Windows 10 Pro gibi profesyonellerin kullanımı icin geliştirilmiş bir işletim sistemi ile calışıyor olması. Microsoft’un cift ya da katlanabilir ekranlı cihazlar icin geliştirmekte olduğu işletim sistemi Windows 10X henuz piyasaya surulmediğinden şu an icin ozelleştirilmiş bir Windows 10 deneyimi ile idare etmeniz gerekiyor.

[h=2]Lenovo ThinkPad X1 Fold ozellikler[/h] Ekran: 13.3 inc OLED (2048x1536) İşlemci: Intel Core i5 RAM: 8GB LPDDR4X Grafik: Intel UHD Graphics Depolama: 1 TB'a kadar NVMe SSD Batarya: 50Whr Bağlantı Noktaları: 1x USB Type C Gen 1, 1x USB Type C Gen 2, 1x SIM kart, 1x DisplayPort (USB Type C ile) Kablosuz Bağlantı: WiFi 6, 5G/LTE/4G, Bluetooth 5.0

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Lenovo ThinkPad X1 Fold fazlasıyla ozel bir cihaz ve fiyat etiketi de buna gore belirlenmiş durumda. Zira Lenovo Turkiye’nin ThinkPad X1 Fold icin yayınlamış olduğu on sipariş sayfasına gore “dunyanın ilk katlanabilir ekranlı dizustu bilgisayarı” Turkiye’de 42.499 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak.