Savunma ve siber guvenlik sektorlerinde uzun yıllardır hizmet vermekte olan ve geliştirdiği teknolojileri yurt dışına da ihrac eden HAVELSAN, uzun yıllardır kullanmakta olduğu logosunu değiştirdi. Yeni logo, şirketin merkez yerleşkesinde gercekleştirilen bir toren ile resmen tanıtıldı.
HAVELSAN Merkez Yerleşkesi'nde gercekleştirilen logo tanıtımı etkinliğine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Turk Silahlı Kuvvetlerini Guclendirme Vakfı Genel Muduru Sadık Piyade, HAVELSAN Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, HAVELSAN Genel Muduru Mehmet Akif Nacar katılım gosterirken, etkinlik sosyal medya uzerinden de canlı yayınladı.
[h=2]HAVELSAN'ın yeni logosu ve eski logosu[/h]
Etkinliğin acılış konuşmasını gercekleştiren HAVELSAN Genel Muduru Mehmet Akif Nacar, "Logo değişimi, HAVELSAN'ın teknolojik donuşumunun ve vizyonunun bir parcası." ifadelerini kullanırken yeni bir vizyon, strateji ve teknoloji aklının olmazsa olmazının, yepyeni bir yuz ve marka kimliği olduğunu soyledi.
HAVELSAN Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker ise logonun, bir kurumun en onemli simgelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dunumuzu unutmadan, cizgimizi bozmadan, gecmişimizden aldığımız ilham ve deneyimle cağın gereksinimleri icin calışıyor, buyuk bir inanc ve verimlilikle yarınları kodluyoruz." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise yaptığı konuşmada "Turk savunma sanayinin onemli aktorlerden biri olan HAVELSAN'ın yaklaşık ceyrek asırlık logosunun değişimi bir anlamda; salgınla mucadele edilen şu donemde sektorumuzun kararlılıkla calışmaya devam ettiğinin ve edeceğinin bir gostergesidir. Bu surecte katkısı ve emeği olan herkesi kutluyor, yeni logonun HAVELSAN'a hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.