ARTVİN'in Yusufeli ilcesinde kabzası ceşitli nedenlerle telef olan hayvanların boynuzlarından yapılan paslanmaz avcı bıcakları, kentin yanı sıra Turkiye'nin her yerinden talep goruyor. 80 yıllık gecmişe sahip yoreye ozgu bıcağın, markalaşıp, dunyaya tanıtılması icin başlatılan calışmalar suruyor.
Yusufeli ilcesine ozgu 80 yıllık gecmişi bulunan avcı bıcakları, Artvin'in en onemli simgelerinden birini oluşturuyor. Muşteriye ozel tasarlanan avcı bıcakları, kent ve bolgenin yanı sıra Turkiye'nin bircok noktasından da talep goruyor. Paslanmaz celikten yapılan Yusufeli bıcağının kabzası, ilcede ceşitli sebeplerle telef olan veya yasal olarak avlanan hayvanların boynuzlarından ve ağaclardan yapılıyor. 'Marka Şehir Artvin' calışmalarında kentin en onemli değerlerinden biri olarak kabul edilen, tamamen el işciliğiyle yapılan Yusufeli bıcağının, markalaşması ve dunyaya tanıtılması icin başlatılan calışmalar da suruyor.

'İLCEMİZİN ONEMLİ MARKALARINDAN BİRİ'Bıcak atolyesini gezen Yusufeli Kaymakamı Omer Faruk Ozdemir, "Yusufeli bıcağı, ilcemizin en onemli markalarından biri. Babadan kalma mesleklerini surduren ustalarımız var. Artık bu zanaat bir sanata donuşmuş durumda. Muşterilere ozel tasarımlar yapılıyor, biz de ilcemize gelen bakanlarımıza, valilerimize bu bıcağı hediye ediyoruz" dedi.'TURKİYE'NİN HER YERİNDEN TALEP ALIYORUZ'Muşteriye ozel sipariş hazırladıklarını ifade eden bıcak ustası Muzaffer Tunc, "Muşteri ya tasarımını kendisi yapıyor ya da bize bırakıyor. Daha sonra kolları sıvıyoruz. Paslanmaz celik kullanıyorum, celik levhayı alıyoruz ve tasarımını yapıyoruz. Kabzasını ise ceşitli sebeplerle telef olan veya yasal olarak avlanan hayvanların boynuzlarından ve yoredeki guzel ağaclardan yapıyorum. Turkiye'nin her yerinden talep alıyoruz" diye konuştu. 'ANKARA'DAKİ ARKADAŞIMA HEDİYE EDECEĞİM'Bıcak almaya gelen Ahmet Demirci, "5 saatlik yoldan geldim, sipariş uzerine bıcak yaptırmıştım. Şimdi bu bıcağı Ankara'daki arkadaşıma hediye edeceğim. Bu meşhur bıcaklardan biri ve dunyaya tanıtılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.Eskişehir'de yaşadığını soyleyen Ahmet Kılıc, Artvin ziyaretleri sırasında Yusufeli'ne de bıcak almak icin uğradıklarını ifade etti.'TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ'İlce kaymakamınca kendisine bıcak hediye edilen Artvin Valisi Yılmaz Doruk ise bıcağın hem kaliteli hem de estetik durduğunu kaydederek, Artvin'in markalaşmış urunlerinden birisidir. Marka şehir calışmaları yapıyoruz ve Artvin'in değerlerini tespit ettik. Bu calışmalar kapsamında Artvin'in değerlerinden biri de avcı bıcaklarıdır. Eskiden beri bolgede kullanılan bir bıcak, Yusufeli bıcağını markalaştırdık. İnşallah tanıtımına katkı sağlayacağız" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nusret DURUR