SOKAĞA cıkma kısıtlamasının saat 21.00'de başlamasıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nde yapılan denetimlerde araclar tek tek durduruldu. İzin belgesi olmayan suruculere ceza kesilirken, polis ekipleri denetime takılan yabancı uyruklu vatandaşlar ve turistlerle kendi dillerinde iletişim kurdu.Koronavirus tedbirleri kapsamında hafta ici uygulanan 8 saatlik sokağa cıkma kısıtlaması 21.00 itibariyle başladı. 15 Temmuz Şehitler Koprusu Anadolu'dan Avrupa'ya giriş yonunde denetim yapan polis ekipleri bu noktadan gecen aracları tek tek durdurdu. Denetime takılan araclarda bulunan vatandaşların izin belgeleri olup olmadığı kontrol edildi. İzin belgesi olmadığı halde kısıtlama suresinde dışarıda bulunan suruculere cezai işlem uygulandı. Ceza yazılan bir surucu, "Kendi adıma zaten haksızdım. Eşimi bıraktım kardeşlerine. Haklılar, 21.00'den sonra zaten yasak var. Donuş saatimi ayarlayamadım. O kadar yayınlanmış olan bir şey 21.00'den sonra cıkmayacaksınız diye. Tamamen benim hatam zaten. Yapacak bir şey yok" dedi. Ote yandan gorevli polis memuru izin belgesi olmayan Suriyeli bir vatandaşla Arapca konuştu. Başka bir polis memuru ise denetim noktasından gecen turistler ile İngilizce konuşarak belgelerini inceledi.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı