- Kısıtlamaya uymadı, alkollu arac kullandı, "Osman ağabeyi merak etmiştim" dedi
AKSARAY - Sokağa cıkma kısıtlamasında alkollu arac kullanırken polise yakalanan surucu "Neden cıktın?" sorusuna, "Osman ağabeyi merak etmiştim" diye cevap verdi. Polisin araca bindirdiği sırada "Sigaranı at" dediği alkollu surucu, sigaranın ucunu kırarak boşa gitmesin diye cebine koyması dikkat cekti.

Olay, Pınar Mahallesi Bediuzzaman Bulvarı uzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye gore, saat 21.00'de başlayan sokağa cıkma kısıtlamasında devriye atan İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şubesi ekipleri şuphe uzerine 68 AAD 456 plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonetten inen surucu Cemalettin K. hemen kamyonetin yan kapısını acarak kamyonetin icerisinde bulunan cicekleri aldı. Cicekci olduğunu ifade eden alkollu surucu elindeki cicekleri tekrar kamyonete bırakırken, basın mensuplarının "Kısıtlamada neden sokağa cıktın" sorusuna, "Osman ağabeyi merak etmiştim. O da sordu ki Muazzez abla nerede diye" cevap verdi. Kendisini goruntulemek isteyen basın mensuplarına kufrederek fiziksel mudahalede bulunan alkollu surucu polis ekiplerince araca bindirilmek istendi. Polisin alkolu surucuyu araca bindirdiği sırada "Sigaranı at" demesi uzerine surucu sigaranın ateşli bolumunu kırıp cebine koyması dikkat cekti. Aksaray Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine goturulen surucunun 1.43 promil alkollu olduğu tespit edildi. Surucuye alkollu arac kullanmaktan bin 128 TL, sokağa cıkma kısıtlamaya uymamaktan 3 bin 150 TL para cezası kesilirken, ehliyetine de el konuldu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YAVUZ AKKAN