AYDIN'ın Karpuzlu ilcesinde, Gozdenur Akdağ (18), 1 yaşındayken yuttuğu toplu iğneden 17 yıl sonra Adnan Menderes Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan operasyonla kurtuldu.
Kırsal Cobanisa Mahallesi'nde Erdoğan ve Medine Akdağ ciftinin 3 cocuğundan en kucuğu olan Gozdenur Akdağ, 1 yaşındayken ablasıyla oynadığı sırada toplu iğne yuttu. Akdağ ailesi kızlarını Aydın Devlet Hastanesi'ne goturdu. Burada 2 yıl boyunca yapılan tedavide toplu iğneye rastlanmayınca duştuğu belirtildi. Ancak gecen aralık ayında Gozdenur Akdağ, surekli karın ağrısı şikayeti uzerine Cine Devlet Hastanesi'ne goturuldu. Burada yapılan muayene sonrası karnında iğne olduğu saptanan Akdağ, Aydın Kadın Doğum ve Cocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye başlandı. Ameliyatın burada yapılamayacağının bildirilmesi uzerine gecen mart ayında aile Aydın Adnan Menderes Universitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tedaviler sonucunda 7 Aralık Salı gunu operasyon yapıldı. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Doc. Dr. Murat Yılmaz'ın gercekleştirdiği 2 saatlik operasyonun ardından genc kızın karnındaki toplu iğne cıkartıldı. Goruntuleme yontemiyle iğnenin bağırsaktan dışarı cıktığını, yağ dokusu icine gizlendiğini gorduklerini aktaran Yılmaz, iğnenin bağırsağı delmesine rağmen hastanın şanslı olduğunu soyledei.

'17 YIL KARNIMDA TAŞIMIŞIM'Karnındaki toplu iğneden 17 yıl sonra kurtulan Gozdenur Akdağ, "Toplu iğne yuttuğumda da 2 yıl hastanede tedavi gordum, o sıra icerisinde iğnenin cıktığını soylemişler. 17 yıl boyunca o yuzden bekledik. Sonra gecen yıl karın ağrılarım başladı. Mart ayında da Adnan Menderes Universitesi'ne başvurduk ve o zamandan beri tedavi goruyordum. En sonunda ameliyatım oldu. Operasyon da iyi gecti. Şu an ağrılarım fazla yok. 17 yıl boyunca toplu iğneyle beraber yaşamışım. Karnımda ağrı olduğunda hastaneye gidiyorduk ama gaz spazmı diyerek serum verip geri yolluyorlardı. Cok guzel bir duygu ve bu yuzden mutluyum" dedi.Anne Medine Akdağ ise kızının başından bir an olsun ayrılmazken, yıllar sonra toplu iğneden kurtuldukları ve kızının sağlığına kavuştuğu icin cok sevindiğini soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burhan CEYHAN