8 Aralık MasterChef yarışmasında birbirinden lezzetli tatlılar denenecek. MasterChef trilece nasıl yapılır? 8 Aralık Masterchef tarifleri! En lezzetli, kolay trilece tarifi!
[h=3]MASTERCHEF TRİLECE NASIL YAPILIR?[/h]5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek Şerbeti icin;
4 su bardağı sut
4 yemek kaşığı toz şeker
2 kutu krema
Karamel Sos icin;
1 bardak toz şeker
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Derin bir kase icinde yumurta ile şekeri mikserle iyice cırpın. Şekerler eriyene ve karışımın rengi acılıp krema kıvamına gelen kadar cırpmaya devam edin. Daha sonra yağı yavaşca ekleyip tekrar cırpın. Bu karışım icine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup tahta kaşıkla alttan uste doğru karıştırın.
İyice harmanlandığında yağlanmış fırın tepsisine dokun ve onceden ısıtılmış 170° fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye duşurup 20-25 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek icin kurdan testini kullanabilirsiniz. Keke batırdığınız kurdan temiz cıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Kekin biraz ilk sıcaklığının cıkması icin kenarda bekletin.
Sutlu şerbeti icin; inek sutu, manda sutu ve keci sutunu tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Eğer bu uc sutu bulamıyorsanız inek sutu ve krema ile aynı işlemi yapabilirsiniz.
Keki ılıkken dilimleyip kurdanla delikler acın ve soğuk şerbeti uzerine dokun. Bu şekilde biraz buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Daha sonra şerbeti tamamen cektiğinde uzerine hazır karamel sosu guzelce yayın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.