Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan "100. Yılda 100 Hayırsever" kampanyasına, Guneydoğu Anadolu Halı İhracatcıları Birliğince (GAHİB) 24 derslikli meslek lisesi icin nakdi destek verildi.
Valilikten yapılan acıklamaya gore, kentteki okul eksikliğinin giderilmesi, eğitim ve geleceğine yatırım yapılmasının hedeflendiği kampanyaya hayırsever ve kurumların destekleri suruyor.
Bu kapsamda GAHİB ve uyelerince nakdi yardım sağlanacak Şehitkamil ilcesi Beylerbeyi Mahallesi'nde yapımı devam eden 24 derslikli lise icin Valilik'te protokol imza toreni duzenlendi.
Torene katılan Vali Davut Gul, İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, Guneydoğu Anadolu İhracatcı Birlikleri (GAİB) Koordinator Başkanı Fikret Kileci ve GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, protokolu imzaladı.
Vali Gul, torende yaptığı konuşmada, kampanya kapsamında hayırseverlerin destekleriyle okullar yapmaya calıştıklarını anımsattı.
Mesleki eğitimle ilgili kentteki sorunların fazla olduğuna dikkati ceken Gul, "Ozellikle son yıllarda yapılan meslek liseleriyle beraber oğrenci sayımız arttı. Bundan sonraki aşamada artan oğrencilerin daha iyi yetiştirilmesi, iyi eğitilmesi ile ilgili meselemiz var. Tam bu noktada sektorun işin icerisine koymak, bizzat alanda ihtiyac olan okullarımıza aktarılmasını sağlamak bu tur protokollerle olacak." ifadesini kullandı.
Gul, GAHİB'in destek sağladığı okulda yetişecek oğrencilerin şehre ve ulke icin hayırlı işlere vesile olmasını diledi.
GAİB Koordinator Başkanı Fikret Kileci de Gaziantep'in olmazsa olmazı halı sektorunde dunyada soz sahibi olduklarını dile getirdi.
Sektore yapılan her yatırım ve desteğin yerini mutlaka bulacağını aktaran Kileci, "Eğitim ve uretim yan yana olmadığı, bu ikisi başarılı olmadığı surece bir ulkenin, toplumun ileriye gitme şansı yoktur. İnşallah biz de bu ikisini bir araya getirerek sadece halıda değil diğer sektorlerde de aynı şeyi yaparak bu toplumu, ulkemizi belirli bir yere taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.
GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan da daha kalifiye calışanlar icin eğitimle sanayinin ic ice olması gerektiğinin kaydetti.
İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe de okulda halı uzerine istihdam oluşturacak eğitim verileceğini aktardı.
Okul, GAHİB Halıcılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fırat Ozdemir