İzmir'de, teror orgutu PKK'nın dağa kacırdığı Emrah Alemdağ'ın annesi Muhbet Alemdağ, ablası Sevda Kaplan ile hic gormediği 7 yaşındaki kızı Hasret Nur Alemdağ, HDP İzmir İl Başkanlığı onunde nobete başladı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dağa kacırılan kişilere yonelik yaptığı calışmalarda son donemde uc kişiyi ikna ederek ailelerine kavuşturdu. Jandarma ekipleri, yaklaşık 7 senedir ailesinden uzak olan Emrah Alemdağ'ın ailesiyle de surekli irtibat halinde kalarak geri getirilmesi icin calışmalarını surduruyor.
HDP İzmir İl Başkanlığı onunde nobet tutan aile sayısı, Alemdağ ailesinin de katılımıyla uce yukseldi.
Anne Muhbet Alemdağ, oğlunun Erzurum'da, 22 yaşında cobanlık yaparken dağa kacırıldığını ve o gunden bu yana sadece bir kez ablası ve karısıyla telefonda goruştuğunu soyledi.
Emrah Alemdağ'ın kaybolduğu gun komşularının "Sizin hayvanlar burada ama oğlan yok" diyerek haber verdiğini, yaptıkları aramaların sonucsuz kaldığını anlatan anne Alemdağ, "Cocuğumu istiyorum, başka hicbir şey değil. Koydeki evimi arazimi her şeyimi sattım buraya geldim. Oğlumu istiyorum. Oğlum geri gelsin, benim sesimi duysun, bana cevap versin. Oldu mu kaldı mı bilmiyorum. Sadece cevap versin 'Ben sağım, yaşıyorum' desin. Ben bunu istiyorum. Devlet benim yanımda. Her şey benim yanımda. Hic korkmasın." dedi.
"Kardeşim gelmek istiyor"
Abla Sevda Kaplan da kardeşinin, eşi 3 aylık hamileyken kaybolduğunu anlattı.
Kardeşiyle bir kez gecen yıl telefonda konuştuğunu dile getiren Kaplan, "Kardeşimle konuştuğumda bana dedi ki 'Bir kere kactım ama yakalandım. Gelmek istiyorum ancak nasıl geleyim? Gelirsem yakalanırım' dedi. Ben de 'Hayır kardeşim yakalanmazsın. Jandarmamız yanımızda cok şukur" dedim." ifadelerini kullandı.
Kardeşinin goruşmelerinde kendisine kızını sorduğunu da anlatan Kaplan, "Bana, 'Cocuğum olduğunu soyluyorlar, doğru mu?' dedi. Ben de 'Evet bir kızın var.' dedim. Eşiyle ve benimle konuştu. Kızı ufaktı, onunla konuşamadı. Kızını hic gormedi." dedi.
Kardeşinin kendilerine guvenmesini isteyen Kaplan, "Jandarmamız arkamızda cok şukur. Kardeşim hayattaysa en azından bir sesini duymak istiyoruz." diye konuştu.
Kacırılan Emrah Alemdağ'ın kızı 7 yaşındaki Hasret Nur Alemdağ da "Babamı istiyorum" dedi.