Ticaret Bakanlığınca başlatılan ve Ticaret İl Mudurluğu tarafından koordine edilen "Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Hibe Programı" kapsamında başvuru yapan ve projeleri kabul edilen 4 ilcedeki Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatifine 356 bin 443 lira hibe mal alımı desteği sağlandı.
Ticaret İl Mudurluğunden yapılan yazılı acıklamada, Sulakyurt, Delice, Karakecili ve Keskin Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatiflerine Ticaret Bakanlığınca hibe mal alımı desteğinin sağlandığı belirtildi.
Makine ekipman ile ilgili mal alımlarında, ortaklarının tamamının kadınların oluşturduğu Sulakyurt, Keskin, Karakecili ve Delice Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatiflerine hibe mal alımlarının gercekleştirildiği aktarılan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Keskin Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatifine nohut, mercimek, kuru fasulye gibi urunlerin paketlenebilmesi icin paketleme makinesi alımı yapılmıştır. Fatura bedeli olan 111 bin 750 lira odemesi yapıldı. Sulakyurt Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatifi ise turşu atolyesi kurulabilmesi icin havalı yıkama makinesi, iğneleme makinesi, salamura tankı gibi gerekli donanım alınmış olup kooperatife 112 bin 125 lira odemesi gercekleşmiştir. Karakecili Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatifimize de peynir yapımına yonelik makine alımı yapıldı. Fatura bedeli olan 54 bin 450 lira odemesi yapıldı."
Acıklamada, Delice Kadın Girişim Uretim ve İşletme Kooperatif icin de kurmuş oldukları kafe ve lokanta işyerleri icin mutfak eşyaları, sanayi fırını gibi malzemelerin alınarak, 78 bin 118 lira odemesinin yapıldığı ifade edildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Fatih Gokmen