Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, belediye borclarına ilişkin, "Kabul ediyorum, bu borclar benim belediye başkanlığım donemimde yapılan borclar ama saydığım ve sayamadığım bircok hizmet var." dedi.
Kesimoğlu, belediye binasında duzenlenen aralık ayı meclis toplantısında, goreve gelmeden once haziran ve aralık ayları arasında ceşmelerden manganlı su aktığını soyledi.

Goreve geldikten sonra hijyenik koşulları sağlanmış son derece sağlıklı suların akmaya başladığını ifade eden Kesimoğlu, kısıtlı butcelerle yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırım yaparak bunu sağladıklarını ifade etti.
Belediye borclarının eleştirildiğini vurgulayan Kesimoğlu, şoyle devam etti:
"Kabul ediyorum, bu borclar benim belediye başkanlığım donemimde yapılan borclar ama saydığım ve sayamadığım bircok hizmet var. Hakkaniyeti tespit etmek lazım. Uzulduğum bir nokta butun bu yapılanların yani 109 milyon liralık eleştiriye konu olan borcun 5 yıllık bir kısmı Cumhuriyet Halk Partili olduğum donemde gercekleşti. Bunu da anlamakta gucluk cekiyorum. Borclarımız var, inkar etmiyoruz. Bu borclarımızın onemli bir kısmı kamuya ait borclar. Ozel şirketlere, şahıslara elbette var ama kamuya olan borclarımız prim ve vergi borclarımız."
"Kimsenin kaygısı olmasın bunların hepsini odeyeceğiz" diyen Kesimoğlu, şunları kaydetti:
"Eleştirmek adına soylemiyorum, o gunun koşullarına gore oyle olmuş olabilir, şimdiki devlet hastanesi yeri 63 bin metrekare, sıfır bedelle tahsis edilmiş Sağlık Bakanlığına. Bugun nereden baksanız en az 100 milyon liradır. Vermeden almak Allah'a mahsus. Ben belediye başkanı olsaydım bunu vermezdim, en azından bunun karşılığında bir şey alırdım. Şimdi acaba ilişkilerle bunun belirli karşılığında da kamuya ait olan prim ve vergi borclarımıza karşılık bir şey yapabilirmiyiz gayreti icerisindeyim. Bu konuyla ilgili yapılandırma cıktı. Biz de bu fırsattan yararlanacağız. Bizim borcalarımızın yapılandırılması ile cıkan yasa bizim lehimize olumlu sonuclar getirecek yasa. Cunku bizim de piyasadan alacaklarımız var. Kurumlardan, vatandaşlardan alacaklarımız var. Dolayısıyla bu yasaya başvuran kişi sayısı borc miktarı cercevesinde belediye gelirlerimizin artması konusunda olumlu katkıları olacaktır."
Belediye Başkanı Kesimoğlu'nun konuşması sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular'ın, eşinin Kovid-19 testinin pozitif cıkması uzerine toplantıdan ayrıldığı goruldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgun Tiran