Turkiye, Cinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirus aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etti. Uygulama 11 Aralık'ta sağlıkcılarla başlayacak. Aşının guvenirliliğine yonelik tartışmalar ise devam ediyor. Bir kesim ureticinin Cinli bir firma olduğu gerekcesiyle aşıya mesafeli yaklaşırken, diğer kesim ise "olu virus"ten yapıldığı gerekcesiyle kuşkunun yersiz olduğu goruşunde. Aynı zamanda eczacı olan CHP Grup Başkanvekili Ozgur Ozel'den de konuyla ilgili bir acıklama geldi.
Turkiye'nin ithal edeceği aşıya Cin malı değersizleştirmesi uzerinden guvensizlik oluşturulmasının doğru olmadığını soyleyen Ozel, "Sağlık Bakanı'nın soyledikleri, eczacı kimliğimle doğruluyorum ki haklıdır. Turkiye'nin laboratuvarlarında onay aldıktan sonra ben bu aşıyı vurulacağım, butun sevdiklerime de tavsiye edeceğim" dedi.

[h=3]"DEZENFORMASYON BUYUK BELA"[/h]Aşı tartışmasını bir video acıklamasıyla değerlendiren CHP'li Ozgur Ozel, şunları soyledi;
"Bu korona gunlerinde korona belası kadar buyuk bir bela cıktı. O da bilgi kirliliği ve dezenformasyon belası. Şimdi bu hem Turkiye'de hem dunyada bir aşı karşıtlığı uretmeye başladı. Birincisi şunu soyleyelim; ulkenin ithal edeceği aşıların ucuncu faz calışmalarını tamamlamış, yayınlarını yapmış ve Turkiye'nin laboratuvarlarında da incelenmiş olması şartıyla butun vatandaşlarımızın aşıyı vurdurması gerektiğini duşunuyorum. Sağlık Bakanı'nın Cin aşısı-Alman aşısı karşılaştırması ve Cin aşısı konusunda soyledikleri; eczacı kimliğimle doğruluyorum ki haklıdır. İnaktif aşılar guvenli aşılardır. Cin'in yaptığı ucuz bir takım kalitesiz uretimlerden dolayı 'Cin malı' soylemini aşıya taşımak kesinlikle doğru değil. Ne yontemle yapılacağı bellidir ve bu aşılar Turkiye'de de test edilecektir. 'Cin malı' nefreti, 'Cin malı' korkusu, 'Cin malı' değersizleştirmesi uzerinden Turkiye'nin ithal edeceği, şu anda da bulabileceği yuksek miktardaki tek aşı gibi gorunen bu aşıya karşı bir guvensizlik yaratmayı, bir aşı karşıtlığı yaratmayı doğru bulmuyoruz.
[h=3]"BEN VURULACAĞIM"[/h]Cin aşısının ucuncu faz calışmasının yayınları tamamlanıp Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun laboratuvarlarında onay aldıktan sonra ben bu aşıyı vurulacağım. Butun sevdiklerime, dostlarıma vurulmalarını tavsiye edeceğim. Butun vatandaşlarımıza da sozumuze değer veren herkese de aşı olmalarını, bağışıklığa katkı sağlamalarını hem kendilerini hem toplumu korumalarını, bu belanın başımızdan def edilmesi icin de bu sorumluluğu almalarını tavsiye ederim.
[h=3]"BU KONUDA KUTUPLAŞMA OLMAZ"[/h]Ve Sağlık Bakanı'na cağrımdır: Bu konuda artık kutuplaşmanın, iktidar-muhalefet celişkilerinin, tartışmalarının dışına cıkmak lazım. Bu konuda hep birlikte bir ulusal kampanya yurutmek lazım. Belki tum liderlerin desteğini talep etmek lazım. Kamu spotlarında toplumun tum kesimlerine, tum siyasi partilerin liderlerine yer vermemiz lazım. Biz bu konuda elimizi uzatmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız."