Galatasaray Kulubu, başta Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk, Ali Sami Yen ve kurucuları, Galatasaray Spor Kulubu Başkanları ve 2020 yılında kulube katılan yeni uyelerden başlayarak, her bir uye adına "Her nefeste Galatasaray" sloganıyla Galatasaray Hatıra Ormanı'nı hayata gecirdi.
Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri yanında gercekleşen acılış ve fidan dikme organizasyonunda acıklamalarda bulunan başkan Mustafa Cengiz, "Karar cıktığı anda pandemiye rağmen Kemerburgaz arazisini yapacağız. Buyukcekmece'de de bir arazimiz var. Onu da amatorlere yapacağız ya da tam tersi olacak" dedi.
"AĞAC VE YEŞİL SEVGİSİ İLKOKULDA OĞRETİLSİNYeşilin ve ağacın onemine değinen Cengiz, "Biz ilkokuldayken tabiat dersi okurduk ve bize bitkiyi sevmeyi, cimlere bakmayı, ağacları korumayı orettiler. Yaş kesmeyin dediler. Biz bu duygularla buyuduk. Milli Eğitim Bakanlığı'na sesleniyorum, 'yeşil ve ağac sevgisi ilkokulda oğretilsin.' Orman Bakanlığımız cok buyuk caba veriyor. Bolu'da Orman Bakanlığı'nın tesislerini gordum. Sağlık Bakanlığı nasıl Covid'le mucadele veriyorsa, onlar da ormanları yaşatmak icin caba gosteriyor" ifadelerini kullandı. "459 AĞAC DİKECEĞİZ"459 ağac dikeceklerini soyleyen Cengiz, "Biz tabii ki Galatasaray olarak Avrupalıyız, Beyoğluluyuz. Ama şimdi Eyuplu de olduk. 50 donumluk araziyi sağlayan Orman Bakanlığı ve Eyup Belediyesi'ne teşekkur ederiz. Butun Galatasaray camiasına teşekkur ederim. 400 yeni uye ve eski başkanımızla toplam 459 ağac dikeceğiz. Huzur ve guzelliklere katkı vereceğine, ruhsal olarak da değer katacağına inanıyorum" diye konuştu. "KARAR CIKINCA KEMERBURGAZ TESİSLERİ'NE HEMEN BAŞLAYACAĞIZ"İzinler cıktığında Kemerburgaz Tesisleri'nin yapımına hemen başlanacağını soyleyen Cengiz, "Burayı devlet bize tahsis etti. Karşılığında da Riva, Florya ve Mecidiyekoy alındı. Galatasaray Turkiye'nin en buyuk camiası. Bir an evvel adaletin ve hukukun emrini yerine getirsinler. Devleti karşıya almak cok yanlıştır. Karar cıktığı anda pandemiye rağmen Kemerburgaz arazisini yapacağız. Buyukcekmece'de de bir arazimiz var. Onu da amatorlere yapacağız ya da tam tersi olacak. Uzun zamanda değil kısa bir zamanda bu olacak" dedi.