Kayseri'de 'Kul Mustafa' lakaplı halk ozanı Mustafa Danacı tarafından korona viruse karşı yaşlıları uyarmak icin yazılan ve turkucu Osman Demir tarafından Kayseri şivesi ile seslendirilen "Evde kal hacı emmi" turkusunun klibi sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor.
Kayserili halk ozanı 'Kul Mustafa' lakaplı Mustafa Danacı, korona virus tedbirleri kapsamında gunun coğunu evde geciren yaşlıları neşelendirmek icin harekete gecti. "Evde kal hacı emmi" turkusunun sozlerini yazan Danacı'nın eserini ise turkucu Osman Demir Kayseri şivesi ile seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı, Tarihi Kayseri Kalesi ve Kazancılar Carşısı'nda cekilen klipte ise, Kayseri şivelerine yer verildi. "Gezip dolaşman sacma, viruse bayrak acma, karantinadan kacma, evde kal hacı emmi. Paldır kuldur yuruyon, olenleri duyuyon. Sağda solda noruyon evde kal hacı emmi" gibi Kayseri şiveli sozlerin bulunduğu klip, kısa sure icerisinde sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı.

Halk ozanı Mustafa Danacı, turkunun hep doğduğu buyuduğu yorenin dilinden olduğunu soyledi. Danacı, "Herkes gibi biz de pandemi doneminde evimize cekildik. Evimizde kalırken, bir ozan dili ile bu eseri halkımıza mesaj vermek amacıyla, biraz da moral vermek icin bilhassa Kayseri'mizin yoresel deyimlerini kullandık. Mesela 'noruyon', 'gadasını aldığım', 'gurban olduğum' gibi. 'Cemen' zaten bize has bir yiyecektir. Bu eseri doğaclama bir şekilde yaptım. Eseri halkımız sevdi, benimsedi. Ondan sonra ulusallaştırdık. Hem deyimlerimiz dile gelmiş oldu hem de bizim golgede kalan deyimlerimiz gundeme geldi. Olmazsa olmaz olan deyimlerimizden esinlenerek pandemi doneminde evde kaldığımda 'evde kal hacı emmi' turkusunu besteledim ve soyledim. 'Hacı emmi' turkusunu ben okuduktan sonra cok dillere duşunce, bizim genc yeteneklerimizden Osman Demir kardeşimiz ulusallaştırdı. Şu anda gercekten memnunuz. Tıklanma rekorları kırıyor, bundan da cok memnun kaldım. Halkımız turkuyu benimsedi. Bu nedenle gururluyum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı