SİVAS Valisi Salih Ayhan, kentte koronavirus salgınıyla mucadeleye yonelik uygulanan tedbirlerin olumlu yonde ilerlediğini belirterek, "İvmenin duşuş aşamasında olduğunu soyleyebilirim. Asla rehavete kapılmamamız gerekiyor. Bu da sevindirici bir şey. Şu an surec iyi gidiyor. İnşallah bu şekilde benimseyip bu duzeni uyguladıktan sonra da koronavirus ile ilgili surecin olumluya gideceğini soyleyebilirim" dedi.
İcişleri Bakanlığı tarafından ulke genelinde uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması Sivas'ta da devam ediyor. Sivas Valisi Salih Ayhan da kısıtlamanın ikinci gununde kentteki bazı bolgelerde denetim yaptı. Vali Ayhan ilk olarak kısıtlama kapsamında guvenlik guclerinin oluşturduğu denetim noktalarını ziyaret ederek ekiplerden bilgi aldı. Vali Ayhan, ayrıca Seyrantepe Mahallesi ve Alibaba Mahallesi'nde bulunan esnafı ziyaret etti. Son olarak ise Sivas Acil Cağrı Merkezi Mudurluğu'nu ziyaret ederek burada gorev yapan personele kolaylıklar diledi.

'İVME DUŞUŞ AŞAMASINDA'Denetimler sırasında basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Vali Ayhan, "Bu hafta sonlarında aldığımız kararların sahada hangi anlamı bulup bulmadığını, vatandaş tarafından kabul gorup gormediği noktasında bir denetim gercekleştirdik. İl merkezinde toplam 16 denetim noktası var. İlce merkezlerimizde de var. Kent guvenlik yonetici sisteminde de surec takip ediliyor. Gorduk ki vatandaş bu sureci icselleştirdi. Şehrimizde buna uyum konusunda harika bir anlayış olduğunu soyleyebilirim. Kısıtlama dolayısıyla 112'nin yukunun arttığını da gorebiliyoruz. Bugun 2 bin civarında cağrı geldiğini oğrendik. Cağrı ceşitliliklerimiz var. Vefa İletişim Merkezi'ne gelen cağrılar var. Koronavirus ile ilgili talepleri olanlar var. Diğer normal cağrılar var. Yasaklar cercevesinde 50 tane vatandaşımıza idari yaptırım kararı uygulandı. 10 gunluk bu tedbir surecinin rakamlara yansıdığını soyleyebilirim. İvmenin duşuş aşamasında olduğunu soyleyebilirim. Asla rehavete kapılmamamız gerekiyor. Bu da sevindirici bir şey. Şu an surec iyi gidiyor. İnşallah bu şekilde benimseyip, bu duzeni uyguladıktan sonra koronavirus ile ilgili surecin olumluya gideceğini soyleyebilirim" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arife Defne ARSLAN