MARDİN'in Derik ilcesinde hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasından muaf bazı iş yeri sahipleri, ilcedeki sokak hayvanlarını besledi.
Derik ilcesinde İcişleri Bakanlığı genelgesiyle uygulanan hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasının ikinci gununde de vatandaşlar evlerinde kaldı. Kısıtlamadan muaf olan bazı iş yeri sahipleri de insan sirkulasyonun azalmasıyla cadde ve sokakları dolduran ve ac olan sokak hayvanlarını besleyerek zaman gecirdi. Evinden et getirip sokak hayvanlarına yediren esnaf Sedat Aydın, "Sokak hayvanlarının sosyal mesafe kuralına uygun oturduklarını gordum. Gidip evden et getirip yedirdim. İnşallah bizler de onlar gibi sosyal mesafeye uyacağız, kendimizi koruyacağız ve duyarlı olacağız" diye konuştu.

'HAYVANLARA BAKMAK ZORUNDAYIZ'Lokanta işletmecisi Halil Erol da sokak hayvanlarının da canlı olduğunu ve yemek ihtiyacları olduğunu ifade ederek, "Kopeklerin mesafeli oturduğunu gorunce ben de iş yerimden et getirdim. Şu ana kadar bir kebap da satamadım ama hayvanlara bakmak zorundayız. Onlar da bizim gibi canlıdır. Sokakta hicbir yiyecek bulamadıkları icin yemek verdim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Emrullah KARAKAŞ