Aracında sigara icen taksici, valiye yakalandı
-Sivas'ta aracında sigara icin ticari taksi surucusu, kent kameralarından sokağa cıkma kısıtlamasını denetleyen Sivas Valisi Salih Ayhan'a yakalandı
SİVAS - Sivas'ta aracında sigara icin ticari taksi surucusu, kent kameralarından sokağa cıkma kısıtlamasını denetleyen Sivas Valisi Salih Ayhan'a yakalandı.
Sivas Valisi Salih Ayhan, Covid-19 tedbirleri kapsamında calışmalarını aralıksız surduren polis ekiplerini denetledi. Vali Ayhan daha 112 acil cağrı merkezini ziyaret ederek calışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ayhan, son olarak da kent guvenlik denetim sistemini ziyaret ederek kameralardan şehri izledi. Vali Ayhan, ekranda bir ticari taksi surucusunun yasak olmasına rağmen aracında sigara ictiğini fark etti. Vali Ayhan'ın talimatıyla polis ekipleri taksi surucusunu uyardı.
Pozitif vaka sayası duşuyor
Vali Ayhan alınan tedbirlerle Sivas'ta Covid-19 vakalarında duşuş yaşandığını belirterek "Salgınla mucadele kapsamında yaklaşık 10 gun once Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, ilgili bakanlıklarımızın genelgeleriyle bazı kısıtlamalara gidildi. Bu kısıtlamalarında en yoğun olduğu zaman dilimi de hafta sonları. Hafta sonlarında aldığımız kararların vatandaşlar tarafından kabul bulup, bulmadığı yonunde denetim gercekleştirdik. İl merkezinde yaklaşık 16 denetim noktası var. İlce merkezlerinde var, şehir girişlerinde var ve kent guvenlik denetim sisteminde de surec takip edilmektedir. Bu kısıtlamayla birlikte de 112 ve vakıflarımızın calışma sistemlerini de incelemiş olduk. Hakikaten gorduk ki gercekten vatandaş bu işi icselleştirdi. Şehrimizde buna uyum konusunda harikulade anlayış olduğunu soyleyebilirim. Son 10 gunluk tedbirden dolayı, toplam pozitif vaka sayısı anlamında duşuş olduğunu cok rahat soyleyebiliriz. Sağlık Bakanımızın da bir acıklaması var, risk devam ediyor. Bu risk her yerde devam ediyor. Orada da bir artış var, bu artış serviste yatan kişi sayısında ve yoğun bakım anlamında değerlendirilebilir. Genel anlamda baktığımızda surecin olumluya gittiğini Sivas icin soyleyebiliriz" dedi.