BUYUKCEKMECE'ye bağlı, Marmara Denizi kıyısında bulunan Kumburgaz Mahallesi'nde, koronavirus salgınından korunmak isteyen yazlıkcılar, İstanbul'daki evlerine geri donmuyor. Mahallenin sakinliği ve sessizliğinden de etkilenen bazı yazlıkcılar ise Kumburgaz'a temelli yerleşme kararı aldığını soylediler. BURASI BELLİ BİR YAŞTAN SONRAKİ İNSANLAR İCİN İDEAL OLDU
Sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle Kumburgaz'da da cadde ve sokaklar, sahiller boş kaldı. Recep Cıklacekic Merter'de evi olduğunu ama gitmediğini belirterek "Burada bahce var, kafama gore cıkıyorum giriyorum. Kopeklerimle oynuyorum. Benim gibi cok arkadaş var burada. Normalde Haziran'da gelen insanlar, buraya Nisan ayında geldi. Pandemi cıktı insanlar buraya Nisan ayının başında geldi. Burası belli bir yaştan sonraki insanlar icin ideal oldu" dedi.
Kumburgaz'da da koronavirus vakaları olduğunu ifade eden Cıklacekic "Nufus orantısına vurduğun zaman Kumburgaz'da kış nufusu yaklaşık 15 bin, bunu orantıya vurduğun zaman vaka sayısı yuzde 1'i gecmez. Nufus orantısına gore bence bizim burada hic yok sayılır. Hanım diyor ki Merter'i kiraya verelim ama bir ayağımız orada dursun diye kabul etmiyorum." diye konuştu. TEMELLİ YERLEŞMEYİ DUŞUNUYORUMAynur Yerli ise eşi, cocukları ve torunlarıyla birlikte Kumburgaz'a geldiğini ifade ederek "Pandemiden dolayı temelli burada kalıyoruz artık. Temiz hava ve kalabalık olmaması cok guzel. Burada donmeyen cok insan var. İstanbul'un kalabalığından kacıp buraya temelli yerleşmeyi duşunuyorum. Etrafımızda fazla hasta olmayan bir yer burası" şeklinde konuştu. Eşi Surmeli Yerli ise pandemiden dolayı temelli Kumburgaz'da oturma kararı aldıklarını ifade etti.
Goruntu dokumu--------------------------Recep Cıklacekic'le roportajAynur Yerli ile roportajSurmeli Yerli ile roportajKumburgaz Sahili'nden goruntuKumburgaz'dan boş sokak goruntusuGenel ve detay goruntuMuhabir anonsu (Halil Sadri Yılmaz)
- İstanbul