TRABZON'da kısıtlamanın son gununde cadde ve sokaklar boş kalırken, ciftciler ise bahce ve tarlalarında calışmalarını surdurdu.Kentin işlek cadde, sokak ve meydanları, sokağa cıkma kısıtlamasının son gununde de boş kaldı. Vatandaşların kısıtlamaya uyduğu gorulurken, bu uygulamadan muaf tutulan tarım işcileri ise tarla ve bahcelerde calışmalarını surdurdu. Karadeniz Bolgesi'nin calışkanlıkları ile bilinen kadınların yanı sıra koylere akın edenler de kısıtlamada kendilerine ait tarla, bağ ve bahce işlerine yoneldi. Ozelikle Duzkoy ilcesinde zorlu doğa koşullarının hakim olduğu bolgede salgın tedbirleri kapsamında onlemlerini alanlar, tarlalarda ektikleri organik urunleri tuketiyor, hayvancılıkla uğraşıyor, kimileri de odun yaparak kışlık ihtiyaclarını karşılamaya calışıyor.

'ALLAH ŞEHİRDE DORT DUVAR ARASINA SIKIŞANA YARDIM ETSİN'Koyunde tarla işleriyle uğraşan Fatma Yavuz, kısıtlama gunlerinin şehirlerde kalanlar icin daha zor gectiğini belirterek, "İnek bakıyoruz. Tarlada bağ ve bahce işleri ile ilgileniyoruz. Zamanı bu şekilde gecirmeye calışıyoruz. Biz buralarda bahceyi belliyoruz. Hem işimi yapıyorum hem de hava alıyorum. Allah şehirde dort duvar arasına sıkışana yardım etsin. Onlar icin daha da zor" dedi.'ORMANA GİTTİK ODUNLARIMIZI YAPTIK'Ormandan odun toplayıp gelen Gulşen Birinci, "Bizim buralar cok kalabalık olmadığı icin evimizin yakınlarında dışarı cıkabiliyoruz. Ormana gittik odunlarımızı yaptık. Hava aldık. Şimdi evde yemek yapacağız, ev işlerimizi yapacağız. Gunu bitireceğiz" diye konuştu.'ŞEHİRDE YAŞAYANLARA DA DUA EDİYORUZ'Ciftci Murat Koroğlu, "Ciftcilik ile uğraşıyoruz. Sokağa cıkma kısıtlanmasını burada tarlada calışarak geciriyoruz. Allah inşallah bu hastalıkları yok eder. Şehirde yaşayanlara da dua ediyoruz. Onlar hapiste yaşar gibiler. Dışarı cıkamıyorlar. Biz yine kapıda oturuyoruz guneşleniyoruz. Bu mevsimde bu guzel havayı bulmak zor" ifadelerini kullandı.Mustafa Yavuz ise, "Eşimizi dostumuzu unuttuk artık. Kimse ile diyalogumuz kalmadı. Telefonla ne kadar goruşebilirsek o. Şehirde yaşayanların Allah yardımcısı olsun. En azından biz iş guc yapıyoruz. Kapılara cıkıyoruz. Hava alıyoruz. Bilerek iş bitirmiyoruz ki oyalanalım" dedi.
- TrabzonKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR