Yıldırım Belediyesi'nin,meslek edindirerek iş sahibi yapacağı, tekstil sektorunun nitelikli işci ihtiyacına cevap vereceği Yıldırım İstihdam Kompleksi'nde inşaat calışmaları tamamlandı.
Kurumlar arası iş birliği ile bircok sosyal icerikli projeye imza atan Yıldırım Belediyesi, hem iş sahibi olmak isteyenlere hem de calışan arayan tekstil sektoru temsilcilerine destek sağlayacak. Yıldırım Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa İl Milli Eğitim Mudurluğu ve İŞKUR Bursa İl Mudurluğu paydaşlığında, Bebe Cocuk Konfeksiyonu Sektoru Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ile Yıldırım İlce Halk Eğitim Mudurluğu iştirakciliğinde hayat bulacak Yıldırım İstihdam Kompleksi, inşaat calışmalarının tamamlanmasıyla hizmete hazır hale geldi. Turkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa'da tekstil sektorunde işci acığı olduğu belirtilen alanların başında gelen endustriyel dikim makinası operatorluğu, CNC torna eğitimi duzenlenmesi, CNC freze eğitimi duzenlenmesi, cad-cam, makine tasarım, sac-metal kalıp tasarımı, bebe-cocuk modelistliği, jakarlı ve armurlu dokuma desen desinatorluğu branşlarında eğitimler verilecek. Kursiyerler, aldıkları eğitimle birer meslek sahibi olarak nitelikli iş gucune dahil olacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere işe yerleştirilme noktasında destek olunacak.
İş gucunun daha nitelikli hale getirilmesi ve sanayinin ihtiyacı olan kalifiye işgucunun karşılanması noktasında yurutulen proje doğrultusunda Yıldırım İstihdam Kompleksi'nin inşaat calışmalarını tamamlayarak hizmete hazır hale getirdiklerinin bilgisini veren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bursa'mız, ulkemizin onemli bir sanayi ussu. Ozellikle tekstil sektorunde hem ic piyasada olsun hem de ihracatta olsun daima adından soz ettiren bir merkez. Bu doğrultuda ekonominin can damarı olan sanayinin guclenmesi, nitelikli iş gucunun yetişmesi ile doğru orantılı. İlcemiz bu noktada genc nufus potansiyeline sahip olmanın yanı sıra Bursa'nın bircok sanayi bolgesinde iş gucune dahil olan hemşehrimizi barındırıyor. Bizde hem iş gucunun daha nitelikli hale getirilmesi, hem de sanayinin ihtiyacı olan kalifiye işgucunun karşılanması noktasında paydaşlarımızla beraber yuruttuğumuz proje doğrultusunda Yıldırım İstihdam Kompleksi'mizin inşaat calışmalarını tamamladık" dedi.
İşe yerleşme desteği
İstihdam Kompleksi'nde duzenlenecek mesleki eğitim programlarına katılarak meslek sahibi olan kursiyerlerin, iş sahibi olması noktasında proje kapsamında gereken desteğin sağlanacağını da hatırlatan Başkan Oktay Yılmaz, "Yıldırım İstihdam Kompleksi'mizde gercekleştirilecek olan mesleki eğitim programları ile genclerimize meslek edindirerek, onlarınbirer altın bilezik sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu anlamda İstihdam Kompleksimiz, bunyesindeki eğitim sınıfları ve atolyeleri ile hem makine sanayinin hem de bebe cocuk konfeksiyonu ureticilerinin nitelikli iş gucu ihtiyacını karşılamak adına onemli bir merkez olacak. Bunun yanında meslek edinen kursiyerlerimizin işe yerleşmesi noktasında proje paydaşlarımızla iş birliğimizi surdureceğiz" ifadelerini kullandı. - BURSA