Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) uyesi ve gonullusu kadın hekimler, 30 Ekim'de gercekleşen İzmir depreminde evleri hasar goren, eğitim malzemeleri kullanılamaz hale gelen 72 oğrenciyi vakıf bunyesine bursiyer olarak kabul etti.
KAHEV'den yapılan acıklamaya gore, Elazığ depreminde olduğu gibi İzmir depreminde de ulkenin yaralarını sarmak icin hazır olan vakıf, deprem gibi felaketler nedeniyle oğrencilerin eğitim hayatının aksamaması icin calışmalara devam ediyor.
KAHEV, burs başvuru donemi gecmesine rağmen İzmir depreminde evleri hasar goren, eğitim malzemeleri kullanılamaz hale gelen depremzede oğrenciler icin ekstra burs kontenjanı actı.
Vakıf uyesi kadın hekimler, hastanede tedavileri devam eden, evi orta ya da ağır hasarlı olan oğrencilerin evraklarını toparlayarak burs başvurularının gercekleşmesini sağladı.
KAHEV, tum başvuruları değerlendirerek depremin birinci ayında 72 depremzede oğrenciyi vakıf bunyesine bursiyer olarak kabul etti.
Acıklamada goruşlerine yer verilen KAHEV Yonetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Başer, bu felaket karşısında hızla harekete gectiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Kimi gocuk altından cıktı, kimi evine donup eşyalarını bile alamadı. Pandemi sebebiyle eğitim online eğitime dondu ama onların tabletleri, bilgisayarları yıkılan evlerinde kaldı, ve hatta kitapları da… KAHEV olarak ilk gunden itibaren cocuklarımızın elinden tutmak icin harekete gectik. İzmir Depremzede Burs Fonu ile ek burs kontenjanı acarak hızlıca başvuruları topladık ve oğrencilerimizin eğitimleri daha fazla aksamasın, eğitim icin ihtiyacları olan gerecleri karşılayabilsinler diyerek burslarını bugun itibarıyla başlattık. Eğitimin onunde hicbir engel olmamalı, hicbir cocuk eğitim hayatından geri kalmamalı. KAHEV İzmir uyesi tum kadın hekimlere bu surecte aktif olarak rol aldıkları icin cok teşekkur ederiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ciğdem Munibe Alyanak