CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu gecen gun gazeteci Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı ve onemli acıklamalarda bulundu. Kılıcdaroğlu kendisi ve ailesinin dinlendiğini aktarırken, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu bu iddiaların gercek dışı olduğunu belirtmişti.
[h=3]"AİLESİNİN TEDİRGİN OLDUĞUNU SOYLEMİŞ"[/h]Konuyla ilgili olarak "Kılıcdaroğlu'nun dinlenmediğine kimse inanmaz" başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci Kubra Par, "CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu, T24'te Murat Sabuncu'ya yaptığı acıklamada, kendisinin, eşinin ve cocuklarının telefonlarının dinlendiğini, bu yuzden ailesinin tedirgin olduğunu soylemiş" dedi.

[h=3]"ORTAYA KOYULAN TUM MUCADELEYE İFTİRADIR"[/h]Yazısında Bakan Soylu'nun acıklamalarını da değerlendiren Par, "İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, 'Sayın Kılıcdaroğlu'nun tamamen gundemi değiştirme cabasıyla yaptığı ve gercekle hicbir ilgisi olmayan acıklaması, devletimize ve guvenlik guclerimizle ortaya koyulan tum mucadeleye iftiradır' diye yanıt vermiş" ifadelerine yer verdi.
[h=3]"KALIBIMI BASARIM EN AZ YARISI KENDİSİNİN DİNLENDİĞİNİ İDDİA EDER"[/h]Par yazısının devamında, "Ardından da eklemiş: 'İstihbarat birimlerimiz yılda 4 ayrı birim tarafından en az 4 kez denetlenmektedir.' İnşallah oyledir ama şimdi sokağa cıkıp yoldan gecen 100 kişiye 'Sizce CHP Lideri Kılıcdaroğlu'nun telefonu dinleniyor mudur?' diye sorsak, 100'u de 'Tabii ki dinleniyordur' der. Hatta ustune 'Peki sizin telefonunuz dinleniyor mudur?' diye sorsak kalıbımı basarım en az yarısı kendisinin de dinlendiğini iddia eder" dedi.
[h=3]"HUKUKUN İZİN VERMEDİĞİ KİMSE DİNLENEMEZ"[/h]Par yazısını sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşırken, İcişleri Bakanı Suleyman Soylu gazeteciyi yorum yaparak eleştirdi. Soylu paylaşımın altına, "Kubra Hanım, yazık uzuldum adınıza. Hukukun izin vermediği kimse dinlenemez, ağır suctur. Batının aparatlarının devletimizi itibarsızlaştırmak icin halkın endişe ve korkusunda faydalanma kurgusuna teslim olmuşsunuz" dedi.
[h=3]"BUNUN İDDİASI KORKUNC BİR İFTİRADIR"[/h]Soylu yorumunun devamında, "Batıya hayranlık duyup kendi devletine kem bakmak! Ben kendimi ortaya koyuyorum, ya iftira sahipleri? Ana muhalefet başkanının dinlenmesi de devlet sapıklığıdır. Bunun iddiası da korkunc bir iftiradır" ifadelerini kullandı.