Kilis'te, kısıtlamadan muaf olan sabuncular, pandemi doneminde de uretime devam ederek ulke ekonomisine katkıda bulunuyorlar.
Kilis'te sabun imalatı yapan Mehmet Kecik, Kısıtlamadan muaf olduklarını bu imkanı veren herkese teşekkur ettiğini ifade ederek, "Geleneksel yontemlerle zeytinyağından sabun uretiyoruz. Kilis bilindiği uzere zeytin ve uzum uretiminin yapıldığı bir şehirdir. Zeytinyağı ile sabun bilindiği uzere korona virus doneminde iyi bir safhada duruyor. Soğuk sıkım zeytinyağını hem kendimiz imal ediyoruz. Hemde sabunu da kendimiz uretiyoruz. Bir cok ceşitli sabun uretiyoruz. Tamamen zeytinyağlıdır. Ardıc katranlı, Turk kahveli, limonlu, ballı, gıttım, defne, sade başta olmak uzere her turlu sabun uretiyoruz. Uretmek her şeyden once geliyor. Tuketiyoruz, surekli bu nedenle uretmek gerekiyor. Urettiğimiz zaman hem devletimiz icin hem milletimiz icin daha iyi olacaktır. Sokağa cıkma yasağında devletimiz bize uretim yapmamıza izin verdi. Uretim yapın biz sizin yanınızdayız dedi, bizde devletimize, milletimize destek olmak icin uretiyoruz" dedi. - KİLİS