AK Parti Kdz. Ereğli İlce Başkanı Saffet Bozkurt, bazı Yonetim Kurulu Uyeleri ile birlikte; Dunya Madenciler Gunu munasebetiyle bugun bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Bozkurt ve beraberindeki yoneticiler, ilk olarak Genel Maden İşcileri Sendikası (GMİS) Armutcuk Şube Başkanı Ali Eşitmez'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, İlce Başkanı Bozkurt, GMİS Şube Başkanı Eşitmez'in şahsında tum madencilerin Dunya Madenciler Gunu'nu kutlarken; maden şehitlerine de Allah'tan rahmet diledi.
Madencilerin sıkıntıları, maden işci kadrolarının yenilenip genc işci istihdamının arttırılması yonunde yapılan calışmalar ve istihdam hareketinin devam etmesi gibi konuların istişare edildiği ziyarette ayrıca Keşkek-Kandilli arasındaki yolun duzeltilerek madende calışan işcilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve acil durumlarda lazım olması halinde tahliye işlemini kolaylaştırmak uzere yolun şartlara uygun hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Ziyaret sonunda GMİS Armutcuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, AK Parti İlce Başkanı Saffet Bozkurt ile beraberindekilere teşekkur etti ve birlikte gunun anısına fotoğraf cekildi.
GMİS Armutcuk Şubesi ziyaretinin ardından Bozkurt ve beraberindekiler, mesaiden cıkan maden işcilerine karanfil takdim ederek gunlerini kutladılar. Bir sure madencilerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Bozkurt; tesis icindeki atolyeleri gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
TTK Armutcuk Muessese Muduru Ali Hekim, Elektro Mekanik Şube Muduru Ahmet Aker ve Personel Şube Muduru Mehtap Eyier'i de ziyaret eden Bozkurt ve Yonetim Kurulu Uyeleri; Amele Birliği Armutcuk Madenci Şehitliği'nde şehit madenciler icin mezarları başında dua ederek programlarını sonlandırdılar. - ZONGULDAK