Antalya'da karıştığı kavga sonrası verilen 4 bin liralık cezayı odemeyen genc hakkında yakalama kararı cıktı. Adliyeye parayı gecikmeli olarak yatırmaya gidince tutuklanan ve sağlık kontrolunde korona virus testi pozitif cıkan genc, ailesi aynı gun parayı odeyince serbest kaldı ancak karantinaya alındı. Koyde karantina şartlarına uymayıp evin dışında yakalanan aileye ise 15 bin 750 TL ceza uygulandı.
Edinilen bilgiye gore, Antalya'nın Serik ilcesinde daha once karıştığı bir kavga sebebiyle 4 bin lire idari para cezası uygulanan Mustafa U., parayı yatırmakta gecikince hakkında yakalama kararı cıkartıldı. Parayı odemek icin adliyeye giden Mustafa U.'nun arama kararı olduğunu goren gorevli polise haber verince Mustafa U. gozaltına alındı ve tutuklandı. Cezaevine gitmeden once sağlık kontrolunde korona virus testi yapılan Mustafa U., aynı gun ailesinin parayı odemesi ile serbest bırakıldı. Şahsın ertesi gun sonuclanan korona virus testi pozitif cıkınca once jandarma, sonra sağlık ekipleri evine gelip temaslı olduğu ailesi ve kendisine evde karantina altında olmaları gerektiği bildirildi. Ertesi gun jandarmanın kontrolu sırasında eve 1 kilometre uzakta koyunları otlatırken yakalanınca 3 bin 150 TL ceza uygulandı. Diğer aile fertlerinin de ev yerine dışarda oldukları tespit edilince aileye toplamda 15 bin 750 TL idari para cezası verildi.

Serik ilcesine bağlı Yeşılyurt Mahallesi'nde yaşayan Mustafa U., "Parayı ailem yatırdıktan sonra serbest bıraktılar aynı gun. Sonra evime geldim. Burada koyunlarımı guduyordum, jandarma geldi. Saat 4 gibi sağlıkcılar geldi. Senin testin pozitif dediler. 'Kac kişiyle temas ettin' diye sordular. Ailemi soyledim. Ertesi gun jandarma tekrar kontrole geldi. Ben koyunlarımı otlatıyordum. Hayvanlarım daha once calındığı icin burada yatıyordum dedim. 3 bin 150 lira ceza aldım. Ailemdeki kişiler de evin dışında oldukları icin ceza yediler. Beni ve ailemi daha sonra Antalya Kredi Yurtlar Kurumu'na goturduler. Burada ben 10 gun kaldım. Burada benimle beraber annem, babam ve abilerim vardı. Yazılan ceza ise evimde bulunmayışımdan yazılmış. Benim evim aslında burası. Benim malım, koyunlarım da burada. Bu konuda devlet buyuklerimizin affına sığınıyoruz" dedi.
65 yaşındaki Baba Şadi U. ise, "Burada koyunlarımı guderken jandarmalar gelmiş. 'Siz koronalı olmuşsunuz' diye. Bende benim haberim yok dedim. Haberimiz olsaydı bir yere gitmezdik dedim. Ondan sonra bizi aldılar, Antalya'ya Uncalı'ya goturduler. Orada şeker hastası olduğum icin hastaneye sevk ettiler. Ailemle beraber biz orada bir hafta kaldık. Daha sonra her birimize ceza yazılmış" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı