Kıtalar arası online resim dersi
İZMİR - İzmir'de sanat atolyesi kurucusu olan Resim Oğretmeni Tulay Apaydın, korona virus nedeniyle derslerini online olarak yapmaya başladı. Amerika ve İsvicre'nin yanı sıra Turkiye'nin dort bir yanından oğrenciyi resimle buluşturan Apaydın, cocukların ağırlıklı olarak evlerini ve korona virusu cizme eğiliminde olduğunu soyledi.

Yediden yetmişe herkesi evde kalmaya mecbur bırakan korona virus, eğitim alanında da yeni bir donem başlattı. Resim Oğretmeni Tulay Apaydın, İzmir'de kurucusu olduğu sanat atolyesinde cocuklara resim dersleri veriyordu. Korona virus tedbirleri kapsamında ozel eğitim kursları eğitim faaliyetlerine ara verince Apaydın da derslerini online ortama taşıdı. Apaydın, son bir ayda yurt ici ve yurt dışından 30 oğrencisini sanal ortamda resimle buluşturarak, İzmir'den Trabzon, Gaziantep, İstanbul, Ankara, İsvicre ve Amerika'ya sanat koprusu kurdu.
"Kıtaların kavuşması gibi"
Apaydın, "Korona virus pandemisi doneminde okullar ve atolyeler bir sureliğine kapanınca ne yapabiliriz dedik. Bu donemde ozellikle cocukların psikolojileri cok onemli. Cunku arkadaşlarından kopuyorlar, sokağa cıkamıyorlar. Boyle bir donemde en iyi terapi şeklinin resim olduğunu duşunduk. Cocukları bilgisayardan uzak tutmaya calışırken, pandemi nedeniyle hepimiz bilgisayarların kucağına duştuk. Ben de bilgisayar dunyasına cok yakın biri değilim ama teknolojiyi bilincli kullandığımızda ne kadar yararlı olduğunu da anladık. Bu surecte cocuklarla online olarak resim calışmalarını surdurmeye başladık. Onlara calışacakları modelleri internet uzerinden gonderiyorum. Onlar calışırken de ben de onları takip ediyorum. Karşılarında bir otorite gormek cocukların verimliliğini artırıyor. Biz online ders yapmaya başlayınca uzaktan ders almak isteyen oğrencilerimiz bizimle iletişime gecti. Şu anda Amerika'dan dort, İsvicre'den iki cocuğumuzla uzaktan resim dersi işliyoruz. Ayrıca Turkiye'nin her noktasından pek cok oğrencimle online ders yapıyoruz. Amerika'daki oğrencilerim yılda 2 ay Turkiye'de kalıp resim dersi goruyordu ancak online eğitim sayesinde her gun kavuşmuş oluyoruz. Kıtaların kavuşması gibi kesintisiz bir iletişim kuruyoruz" diye konuştu.
Pandemi nedeniyle cocukların cizdiği resimlerde dikkat cekici değişimlerin de olduğunu aktaran Apaydın, "Gozlemlerime gore cocuklar artık hep evlerini ciziyor. Bu beni biraz huzunlendiriyor. Cocuklar evlerinden cıkmadığı icin ceşit ceşit evler ciziyor. Bazen de korona virus resimleri ciziyorlar. Kimi kendini virusle savaşırken cizerken, kimi de virusu cok korkutucu bir şekilde resmediyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / CEREN ATMACA